Η φαρμακευτική ουσία χλωροκίνη εικάζεται, σύμφωνα με γαλλική μελέτη, ότι είναι αποτελεσματική στον αγώνα κατά του κορoναϊού.

Σε πρόσφατο σχόλιό  του στο "NDR Info" ο καθηγητής Christian Drosten από το Βερολίνο προειδοποιεί για "υπερβολικές ελπίδες".

Η ιατρική, σύμφωνα με τον καθηγητή, γνωρίζει εδώ και καιρό σε κυτταρικές καλλιέργειες ότι η χλωροκίνη δεν επιδρά μόνο κατά του παλαιού κορoναϊού SARS αλλά και πολλών άλλων ιών που οι μηχανισμοί επίδρασης ομοιάζουν με αυτούς των κορoναϊών, ωστόσο δεν γνωρίζει τίποτε για τα αποτελέσματα στον άνθρωπο, τονίζει ο ιολόγος. Επιπλέον, δεν έχουν διενεργηθεί μέχρι τώρα μεγάλες έρευνες.

Καθώς το βάρος του ιού, που πέφτει στην περιοχή της μύτης και του φάρυγγα, δεν μετρήθηκε στον πνεύμονα, ελλοχεύει ο κίνδυνος  για λανθασμένες επεξηγήσεις.

"Αυτό που έχει ο ασθενής στο λαιμό δεν έχει να κάνει με το πώς εξελίσσεται η ασθένεια, λέει ο καθηγητής. "Δεν  θέλω να πω ότι η χλωροκίνη δεν επιδρά", τονίζει ο Drosten, "αλλά όπως έγινε η γαλλική μελέτη δεν μας διαφωτίζει αρκετά".

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο