Το δεύτερο παιδί από μητέρα θετική στον κοροναϊό, γεννήθηκε τη Δευτέρα στο νοσοκομείο "Αττικόν".

Η 31χρονη μητέρα και το βρέφος είναι καλά στην υγεία τους και υπό ιατρική παρακολούθηση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες και στο ίδιο νοσοκομείο, μία 24χρονη φορέας του ιού είχε φέρει στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι.

Όπως ανακοινώθηκε από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου της Αθήνας, το παιδί γεννήθηκε στη Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η γυναίκα είναι 31 ετών και βρισκόταν στην 39η εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στο νοσοκομείο "Έλενα Βενιζέλου", με ιστορικό δύο προηγούμενων καισαρικών τομών. Η γυναίκα είχε συμπτωματολογία με βήχα και δεκατική πυρετική κίνηση και βρέθηκε θετική στον ιό SARS-COV 2. Της συστήθηκε να  μεταβεί στο νοσοκομείο "Ατικόν" για την περάτωση του τοκετού.

Στην καισαρική τομή συμμετείχαν η καθηγήτρια - διευθύντρια κ. Καλανταρίδου και ο γυναικολόγος κ. Μπούτας, η αναισθησιολόγος κ. Αλεβίζου, ο νεογνολόγος κ. Αδαμόπουλος και η προϊσταμένη της αίθουσας τοκετών κ. Αλεξίου.

Η μητέρα και το αγοράκι, βάρους γέννησης 3.450 γραμμαρίων, είναι σε άριστη κατάσταση. Η μητέρα θα μεταφερθεί σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις