Η άνοδος προβλέπεται να φτάσει τα 35,7 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ από το 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2020, σημειώνοντας αύξηση κατά 24,7% .

Η αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης χρόνιων παθήσεων παγκοσμίως, σε συνδυασμό με τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας ωθούν την ανάπτυξη της αγοράς. Επιπλέον, η ανάπτυξη βιο-ομοειδών για νέες ενδείξεις και η λήξη των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για βιολογικά φάρμακα δημιουργεί νέες ευκαιρίες ανάπτυξης για τα πρώτα σημειώνουν παράγοντες της αγοράς .

Τα μονοκλωνικά αντισώματα αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς βιο-ομοειδών το 2019

Με βάση τα προϊόντα, η βιομηχανία χωρίζεται σε ινσουλίνη, μονοκλωνικά αντισώματα, ανασυνδυασμένη ανθρώπινη αυξητική ορμόνη (rhGH), παράγοντα διέγερσης αποικίας κοκκιοκυττάρων, ιντερφερόνη, ερυθροποιητίνη, ετανερσέπτη, φολλιτροπίνη, γλυκαγόνη, καλσιτονίνη και τεριπαρατίδη και ενοξαπαρινικό νάτριο. Το τμήμα μονοκλωνικών αντισωμάτων αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς το 2019. Αυτό οφείλεται κυρίως στην αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου και στον αυξανόμενο αριθμό εγκαινίων / εγκρίσεων προϊόντων.

Με βάση την ένδειξη, η αγορά των βιο-ομοειδών χωρίζεται σε ογκολογικές ασθένειες, χρόνια νοσήματα, αυτοάνοσα, διαταραχές αίματος, ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης, λοιμώδεις νόσοι και άλλες ενδείξεις. Ο τομέας της ογκολογίας αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς το 2019, λόγω της αυξανόμενης συχνότητας εμφάνισης του καρκίνου .

Το 2019, η Ευρώπη αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των βιο-ομοειδών, ακολουθούμενη από την Ασία και τον Ειρηνικό. Αυτό οφείλεται σε παράγοντες όπως η λήξη της ισχύος των βιολογικών προϊόντων με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η εισαγωγή νέων βιο-ομοειδών, η αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης χρόνιων διαταραχών και η εμφάνιση νέων παικτών στην αγορά.

Στους κορυφαίους παίκτες που δραστηριοποιούνται στην παγκόσμια αγορά βιο-ομοειδών περιλαμβάνονται οι εταιρείες Pfizer (ΗΠΑ), Sandoz (Γερμανία), Biocon (Ινδία), Biogen (ΗΠΑ), Fresenius Kabi AG (Γερμανία), Boehringer Ingelheim (Γερμανία), Merck KgaA (ΗΠΑ), Eli Lilly (ΗΠΑ), Teva Pharmaceutical (Ισραήλ), Dr. Reddys Laboratories (Ινδία), Amgen (ΗΠΑ), Celltrion (Νότια Κορέα), Samsung Biologics (Ελβετία), Probiomed (Μεξικό), Apotex (Καναδά), Chong Kun Dang (Νότια Κορέα), JCR Pharmaceuticals (Ιαπωνία), Gan & Lee Pharmaceuticals (Κίνα), Gedeon Richter (Ουγγαρία), Biocad ) και Stada Arzneimittel AG (Γερμανία).

Πηγές:
https://www.marketsandmarkets.com/PressReleases/global-biosimilars-product-market-worth-19.4-billion-by-2014.asp

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η θεραπεία της υπέρτασης αποτρέπει τα ινομυώματα στη μήτρα [μελέτη]
Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας 2024
Ανταπάντηση Καλλιάνου σε Γεωργιάδη για τη νοσηλεία του πατέρα του στο "Αττικόν"