Ο FDA έδωσε την πρώτη του έγκριση για τεστ COVID-19 που ερευνά για την ύπαρξη αντισωμάτων στο αίμα. Ενώ η μέθοδος με αντισώματα σημαίνει ότι αυτό το τεστ μπορεί να έχει περιορισμούς, είναι σημαντικό εργαλείο που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανταπόκριση στην πανδημία.

Tο τεστ παράγεται από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Cellex. Βασίζεται στη λήψη αίματος από τον ασθενή και μπορεί να γίνει μόνο σε πιστοποιημένα εργαστήρια. Χρειάζονται 15 με 20 λεπτά για το αποτέλεσμα.

Το να προσπαθούμε να διαπιστώσουμε αν κάποιος έχει αντισώματα κατά του κωρονοιού είναι καλή ένδειξη ότι είχε μολυνθεί. Ωστόσο ο οργανισμός δεν τα παράγει αμέσως και θα μπορούσαν να μην εμφανίζονται μέχρι η νόσος σε κάποιον να έχει κάνει τον κύκλο της. Ως αποτέλεσμα, τέστ για αντισώματα μπορούν να δείξουν στους γιατρούς αν κάποιος ήδη είχε COVID-19, αλλά δεν είναι το ίδιο καλά όσον αφορά το να διαπιστώσουν αν ο ασθενής έχει τη νόσο στο παρόν.

Παρόλα αυτά, η έγκριση από τον  FDA δείχνει ότι αυτός θεωρεί ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του είναι λογικό να πιστεύουμε ότι το τεστ θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικό στη διάγνωση της  COVID-19.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας