H σχεδιαζόμενη εφαρμογή για το κινητό που θα αναλύει την πορεία των επιμολύνσεων από τον κορωνοϊό, είναι σύμφωνα με τα λεγόμενα του διευθυντή της Καγκελαρίας, Helge Braun (CDU), πολύ σύντομα έτοιμη προς χρήση.

Αναμένεται συγκεκριμένα τις επόμενες ημέρες ή το αργότερο εβδομάδες.

Στην ομοσπονδιακή καγκελαρία κάνουν σκέψεις για το πώς θα μπορούσε να φανεί μία στρατηγική εξόδου για να χαλαρώσουν σταδιακά τα μέτρα απαγόρευσης επαφής, μετακινήσεων και συναθροίσεων.

Μία συσκευή παρακολούθησης λέγεται ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ σε αυτό. Ο Braun το επιβεβαίωσε μάλιστα σε εκπομπή του γερμανικού καναλιού RTL/ntv.

Στις προϋποθέσεις για την χαλάρωση, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, περιλαμβάνονται περισσότερα κρεβάτια εντατικής όπως και μια βελτιωμένη παρακολούθηση επαφής των επιμολυσμένων.

"Σε αυτό αποφασιστικό ρόλο παίζει η συσκευή παρακολούθησης που θα πρέπει να υπάγεται στην ευρωπαϊκή προστασία δεδομένων όπως και το περισσότερο προσωπικό που θα πρέπει να στελεχώσει τις υπηρεσίες υγείας.

Ομάδα ειδικών έδωσε στην δημοσιότητα πρόσφατα το τεχνικό σχέδιο. "Όλοι όσοι θα ήθελαν να εξελίξουν αυτή την εφαρμογή μπορούν να προσαρμοστούν σε αυτό το σχέδιο", είπε ο Braun, ζητώντας επιπλέον ένα ευρωπαϊκό ενιαίο πρόγραμμα μιας και χρειάζεται, όπως είπε, η εφαρμογή αυτή σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

"Αυτό θεμελιώνεται μόνο από την ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά και όλους εκείνους που καθημερινά διασχίζουν τα ευρωπαϊκά σύνορα. Το χειρότερο που θα μπορούσε να μας συμβεί είναι το γεγονός ότι υπάρχουν τώρα πολλές συσκευές παρακολούθησης", είπε ο Braun.  

Στρατόπεδο

Η τεχνική για την παρακολούθηση της αλυσίδας επιμολύνσεων με κορωνοϊό δοκιμάζεται επί του παρόντος από στρατιώτες στο Βερολίνο στο στρατόπεδο "Julius-Leber".

Πρόκειται για μία εφαρμογή που θα μπορούσαν να εγκαταστήσουν οικειοθελώς οι πολίτες και η οποία τους προειδοποιεί ανώνυμα - χωρίς αποκάλυψη ονόματος και τοποθεσίας - όταν έρχονται σε επαφή με έναν επιβεβαιωμένα επιμολυσμένο άτομο με κορωνοϊό.

Η ταχύτητα διαθεσιμότητας αυτής της τεχνολογίας σχετίζεται με την δυνατότητα  να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορωνοϊού όταν οι περιορισμοί της δημόσιας ζωής χαλαρώσουν.

Πηγές:
Pharmazeutische Zeitung

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις