Στους 81 ανέρχονται οι νεκροί από COVID-19 στην Ελλάδα, καθώς την Τρίτη ανακοινώθηκαν 2 νέοι θάνατοι.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε, επίσης, 77 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται πλέον στα 1.832.

Σχολίασε ότι η καμπύλη των θανάτων στην Ελλάδα είναι σταθερή και πως αναμένουμε κάμψη το επόμενο διάστημα:

"Η επιδημική καμπύλη των θανάτων αναμένεται να δείξει μείωση τις επόμενες μέρες. Φαίνεται ότι έχει επιπεδωθεί και δεν υπάρχει τεράστια διασπορά. Προοδευτικά, θα δείτε τους δείκτες να μειώνονται. Τα μέτρα που έχουμε λάβει, δείχνουν να έχουν συγκρατήσει την επιδημία", ανέφερε ο καθηγητής.

Με βάση τα σημερινά στοιχεία, η τάση παραμένει ανοδική (γράφημα εδώ) και το επόμενο διάστημα κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμο για την έκβαση της "μάχης".

Από τις ανακοινώσεις του κ. Τσιόδρα, η κατάσταση στην Ελλάδα διαμορφώνεται συνοπτικά ως εξής:

  • Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα λοίμωξης από κορωνοϊό είναι 77 (20 χθες).
  • Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.832 (1.755 χθες).
  • Σε μονάδες μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι άνθρωποι 90 (90 και χθες).
  • Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη (65 έτη χθες).
  • Οι θάνατοι από τη νόσο COVID-19 ανέρχονται σε 81 (79 χθες).
  • 10 ασθενείς βγήκαν από μονάδες εντατικής θεραπείας (9 χθες).
  • Έχουν διενεργηθεί συνολικά 28.584 τεστ για τον κορωνοϊό (26.193 χθες).

Στροφή

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στην προοπτική χαλάρωσης των μέτρων, λέγοντας πως ο δρόμος έχει στροφές και αλλού θα χρειαστεί να φρενάρουμε και αλλού να αφήσουμε τα φρένα. Δεν είναι η κατάλληλη περίοδος να χαραλώσουμε, σημείωσε.

"Μην περιμένουμε να ξυπνήσουμε ένα πρωί και όλα να είναι εντάξει", συμπλήρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, για να σημειώσει: Στην Αττική, υπάρχουν σε καραντίνα στο σπίτι 3.854 άτομα, ενώ άλλοι 293 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος χρηματοδοτεί με 100 εκατομμύρια δολάρια για έρευνα σχετικά με τον κορωνοϊό και τη στήριξη επαγγελματιών Υγείας και ατόμων που νοσούν ή έχουν ανάγκη στήριξης.

Δημ.Κ.