Φυσικοί εργάζονται στο εργαστήριο  CERN της Ευρώπης για να δημιουργήσουν αναπνευστήρα για ελαφρά νοσούντες ασθενείς από κορωνοιό και όσους αναρρώνουν, ανακοινώθηκε χθες.

Το εργαστήριο με βάση την Ελβετία ανακοίνωσε ότι μοντέλο που θα μπορούσε να λειτουργεί  με μπαταρίες θα πρέπει να είναι έτοιμο για δοκιμή σε νοσοκομεία εντός εβδομάδων και τελικά θα μπορούσε να βοηθήσει στην απελευθέρωση μηχανημάτων για ασθενείς των οποίων η κατάσταση είναι κρίσιμη

Φυσικοί και μηχανικοί από την ομάδα του  Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) εργάζονται για την ανάπτυξη αναπνευστήρα φυσικής υψηλών ενεργειών,

Η πανδημία έχει οδηγήσει σε παγκόσμια έλλειψη αναπνευστήρων που βοηθούν τους ασθενείς να αναπνέουν.

Η ομάδα συνειδητοποίησε ότι τα είδη των συστημάτων που χρησιμοποιούνται για τη ρύθμιση της ροής των αερίων για ανιχνευτές σωματιδιακής φυσικής θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για το σχεδιασμό καινοτόμου αναπνευστήρα, ανακοίνωσε το CERN.

Το σχέδιο HEV θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς που βρίσκονται σε ελαφρά φάση ή φάση ανάρρωσης ώστε οι πιο πολύπλοκες μηχανές να είναι ελεύθερες για τα περιστατικά που χρειάζονται πιο εντατική φροντίδα.

O αναπνευστήρας είναι φτηνός και δουλεύει με μπαταρίες, ηλιακούς συλλέκτες  ή γεννήτριες.

Ο HEV θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μέρη με περιορισμένους πόρους ή ασθενείς τροφοδοσίες ενέργειας.  Το CERN ήδη παράγει αντισηπτικό τζελ για αστυνομικές δυνάμεις και χρησιμοποιεί  3D εκτυπωτές για παραγωγή μασκών.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Και τώρα...αγωνιζόμαστε" - Από το σοκ της διάγνωσης, στη μάχη με τον καρκίνο
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ