Ανεξέλεγκτες διαστάσεις απειλεί να πάρει η παρουσία κορωνοϊού στον οικισμό των Ρομά Νέας Σμύρνης Λάρισας.

Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για θετικά δείγματα σε μεγάλη πυκνότητα. Έχει, κυριολεκτικά έχει σημάνει συναγερμός, ενώ γίνεται λόγος ακόμη και για "υγειονομική βόμβα".

Το μεσημέρι έφτασαν στην περιοχή με ελικόπτερο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Από το πρωί, βρίσκεται εκεί τοπικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το οποίο διενεργεί μεγάλο αριθμό τεστ για τον κορωνοϊό στους κατοίκους του καταυλισμού.

Πρώτο κρούσμα ήταν ένας 32χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται. Από την ιχνηλάτηση των επαφών του που ακολούθησε, βρέθηκαν 29 άτομα και σε 19 από αυτούς το τεστ φέρεται να έχει βγει θετικό για τον ιό. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξέταση γίνεται σε άλλα 200 άτομα.

Ο οικισμός μπαίνει σε καραντίνα, όπως και περιοχή της Λάρισας που βρίσκεται κοντά. Οι θετικοί στον ιό θα μεταφερθούν στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας "Αρωγή".

Η ανησυχία εντείνεται από το γεγονός ότι οι Ρομά ήταν πλανόδιοι πωλητές και το τελευταίο διάστημα έχουν κινηθεί σε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο