Η πρόωρη άρση των μέτρων του lockdown θα μπoρούσε να προκαλέσει θανατηφόρα επανεμφάνιση του κορωνοϊού, προειδοποίησε την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Παρά τις συνέπειες του lockdown  στην οικονομία και ένα  διαφαινόμενο πλατό στις λοιμώξεις τις τελευταίες εβδομάδες, ο γενικός γραμματέας του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus συμβούλευσε τους ηγέτες χωρών να προχωρήσουν  με επιφυλακτικότητα.

Ο δρόμος προς τα κάτω μπορεί να είναι το ίδιο επικίνδυνος με το δρόμο προς τα πάνω, αν δεν ελεγχθεί κατάλληλα, δήλωσε αναφερόμενος στην καμπύλη της λοίμωξης σε ορισμένες περιοχές.

Η προειδοποίηση του ΠΟΥ έρχεται καθώς χώρες που χτυπήθηκαν περισσότερο όπως η Ιταλία και η Ισπανία άρχισαν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς αυτή την εβδομάδα, επιτρέποντας σε ορισμένους να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Οι αρχές της Ισπανίας προετοιμάζονται να επιστρέψουν σε ορισμένους εργαζόμενους-μη αναγκαίο προσωπικό- να επιστρέψουν στην εργασία τους σε τομείς όπως οι κατασκευές και η βιομηχανική παραγωγή, ανέφερε το BBC.

Στην Ιταλία ο πρωθυπουργός  Giuseppe Conte παρέτεινε το  lockdown έως τις 3 Μαΐου αλλά θα επιτρέψει σε μικρό ποσοστό μη αναγκαίων επιχειρήσεων που ήταν κλειστές, όπως βιβλιοπωλεία, να επαναλειτουργήσουν την Τρίτη.

Στο μεταξύ η Κίνα τερμάτισε το lockdown στην πόλη Wuhan  αυτή την εβδομάδα.

Πηγές:
New York post

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Λόγοι για να πιάσετε όντως τον Μάη και να βγείτε από το σπίτι
Υπέρταση: Πτώσεις και κατάγματα μετά την έναρξη ή εντατικοποίηση της θεραπείας
Πώς να κάψω περισσότερες θερμίδες περπατώντας