Ομάδα της Dronecoria, με βάση την Ισπανία, θέλει να αναζωογονήσει την κλιματική αλλαγή και ελπίζει να το κατορθώσει με μισό εκατομμύριο σπόρους σε κάθε απογείωση ενός drone. Σε αυτό βοηθούν ισχυρές θρεπτικές ουσίες και τεχνολογία για την αποκατάσταση του οικοσυστήματος.

Η Dronecoria είναι ανοιχτή πηγή εργαλείων για μεγάλης κλίμακας και χαμηλού κόστους αναδάσωση και γίνεται παγκόσμια προσπάθεια.

Tο σύστημα Dronecoria περιλαμβάνει αυτοματοποιημένη επεξεργασία σπόρων και αναφύτευση μέσω  drone. Για να δώσουν στους σπόρους πιθανότητες να πολεμούν στην άγρια  φύση και να επιζήσουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες και ξηρασία, ειδική πλούσια σε θρεπτικά επικάλυψη εφαρμόζεται στους σπόρους.

Με τη βοήθεια του Seed Computer και του Seed Ball Machine, η  Dronecoria μπορεί να παράγει και να εξετάζει τη βέλτιστη επικάλυψη για κάθε σπόρο. Ενώ ορισμένες τεχνολογίες αναδάσωσης μπορεί να μη δίνουν αυτήν την πληροφορία,  αυτή δείχνει ότι μοιράζει δημοσίως την πληροφορία με την ελπίδα ότι οι πάροχοι σπόρων, κτηματίες, managers δασών και κατασκευαστές drone θα συνεργαστούν μαζί της

Η Dronecoria επίσης πραγματοποιεί ανάλυση εκτάσεων για να εντοπίσει το τέλειο σημείο για κάθε σπόρο, μαθαίνει από το τοπίο και πραγματοποιεί εναέρια σπορά με ακρίβεια και με χαμηλό κόστος.

Η αναδάσωση μπορεί να αποκαταστήσει την υγεία των οικοσυστημάτων και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

 

 

Πηγές:
www.techthatmatters.com

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα