Τα προκαταρκτικά ευρήματα από πειράματα που διεξήγαγε ερευνητικό κέντρο στις ΗΠΑ, δείχνουν ότι ο κορωνοϊός δεν επιβιώνει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε υψηλές θερμοκρασίες και υψηλή υγρασία και καταστρέφεται γρήγορα από το φως του ήλιου.

Η έρευνα του Εθνικού Κέντρου Βιοαμυντικής Ανάλυσης και Πρόληψης των ΗΠΑ διαπιστώνει ότι "η μετάδοση από επιφάνειες σε εξωτερικούς χώρους είναι χαμηλότερη τις ώρες που υπάρχει ηλιοφάνεια" και σε συνθήκες με υψηλότερη θερμοκρασία και υγρασία.

"Ο ήλιος καταστρέφει γρήγορα τον ιό", γράφει ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ για τα αποτελέσματα της έρευνας.

"Το προσομοιωμένο ηλιακό φως σκότωσε γρήγορα τον ιό σε αερολύματα» αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα που έχει στην κατοχή το Yahoo News, ενώ χωρίς τη χρήση του προσομοιωμένου ηλιακού φωτός «ανιχνεύτηκε σημαντική αποδυνάμωση του ιού σε εξήντα λεπτά".

Ωστόσο, παρά την αισιοδοξία που δημιουργούν τα αποτελέσματα της έρευνας, το Yahoo News τονίζει ότι οι ειδικοί εκτιμούν πως ακόμα και αν οι καλοκαιρινοί μήνες είναι λιγότερο φιλόξενοι για τον ιό, αυτό δεν σημαίνει πως θα εξαλείψουν τα νέα κρούσματα της COVID-19.

ΠΗΓΗ: Euro2day

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν