Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, πολλοί στρέφονται στη φύση για ανακούφιση είτε φωτογραφίζοντας δέντρα είτε κοινοποιώντας ιστορίες για ζώα που ανακατέλαβαν θέσεις ανθρώπων. Ωστόσο, στην Ισλανδία η αίσθηση σύνδεσης με το φυσικό κόσμο έγινε πρακτικά επιβεβλημένη.

Οι δασικές υπηρεσίες της χώρας συνιστούν στους κατοίκους της Ισλανδίας να αγκαλιάζουν ένα δέντρο, μια φορά την ημέρα κατά τη διάρκεια του lockdown ώστε να βοηθηθούν να  χαλαρώσουν και να έχουν ευεξία.

Δασοφύλακες  στο Hallormsstaður National Forest δηλώνουν ότι καθημερινή πεντάλεπτη αγκαλιά θα πρέπει να κάνει τη διαφορά.

Ολοι γνωρίζουμε ότι το να περνούμε χρόνο στη φύση είναι καλό, και ενώ λόγω των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης εν μέσω πανδημίας δεν μπορούμε να αγκαλιάσουμε ανθρώπους, το να αγκαλιάζουμε δέντρα μοιάζει εναλλακτική.

.Έχοντας στο νου την πιθανή μετάδοση του κορωνοιού μέσω των κορμών των δέντρων, η δασική υπηρεσία προειδοποίησε τους ανθρώπους  να μην αγκαλιάζουν ένα δέντρο που μπορεί κάποιος άλλος να έχει ακουμπήσει. Αν κάποιος πάει βαθιά σε δάσος της Ισλανδίας, αυτό ίσως είναι αρκετά εύκολο να βρεθεί-αλλά στην πόλη θα είναι ενδεχομένως καλύτερα να αποφύγει κάποιος τη φυσική επαφή με το δέντρο και απλώς να το κοιτάξει με θαυμασμό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οπιοειδή στην εγκυμοσύνη: Καμία σύνδεση με ψυχιατρικές επιπτώσεις στα παιδιά [μελέτη]
Οι νικητές των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2024
Long CoViD και δύσπνοια [μελέτη]