H ανακάλυψη και η ανάπτυξη νέων τρόπων αντιμετώπισης αναπνευστικών νοσημάτων, κυρίως του σοβαρού άσθματος και της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, καθώς και ανοσο-αλλεργικών παθήσεων είναι ο στόχος της πολλά υποσχόμενης συνεργασίας μεταξύ της sanofi-aventis και του Τμήματος Αλλεργίας και Κλινικής Ανοσολογίας (Division of Allergy and Clinical Immunology, ACI) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ.

Η επικείμενη συνεργασία μεταξύ του Τμήματος Αλλεργίας και Κλινικής Ανοσολογίας του Johns Hopkins και της sanofi-aventis θα έχει ως αντικείμενο την ανακάλυψη νέων θεραπευτικών στόχων, την ανάλυση μεθόδων αξιολόγησης και τον έλεγχο ουσιών, σε κάθε τομέα της έρευνας.

Οι δύο ερευνητικοί οργανισμοί θα συνεργαστούν επίσης για το σχεδιασμό πιθανών κλινικών μελετών και την επιλογή κατάλληλων βιοδεικτών.

'Αυτή η συνεργασία θα επιτρέψει στη sanofi-aventis και στο Τμήμα Αλλεργίας και Κλινικής Ανοσολογίας του Johns Hopkins να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τον εντοπισμό νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων, ιδιαίτερα όσον αφορά στο σοβαρό άσθμα και τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια', δήλωσε ο Δρ.

Marc Cluzel, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης της sanofi-aventis.

Ειδικότερα, η sanofi-aventis ανακοίνωσε στις 29 Ιουλίου πως υπέγραψε τριετές σύμφωνο συνεργασίας με το Τμήμα Αλλεργίας και Κλινικής Ανοσολογίας (Division of Allergy and Clinical Immunology, ACI) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, οι συμβαλλόμενοι θα εργασθούν από κοινού για την ανακάλυψη και την ανάπτυξη νέων οδών αντιμετώπισης αναπνευστικών νόσων (κυρίως του σοβαρού άσθματος και της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας), καθώς και ανοσο-αλλεργικών παθήσεων.

Σοβαρό άσθμα

Οι ασθενείς με σοβαρό άσθμα που δεν ανταποκρίνεται καλά στις υφιστάμενες θεραπείες, όπως για παράδειγμα σε υψηλές δόσεις εισπνεόμενων στεροειδών, θεωρείται ότι πάσχουν από μια ιδιαίτερη μορφή της νόσου, σε σχέση με εκείνους που πάσχουν από ήπιο ή μέτριο άσθμα.

Προκειμένου να αναπτυχθούν καινοτόμες θεραπείες για τους ασθενείς αυτούς, απαιτείται η καλύτερη κατανόηση των βασικών παθοφυσιολογικών μηχανισμών του σοβαρού άσθματος, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου των επιθηλιακών κυττάρων του αναπνευστικού, των λείων μυών των βρόγχων και των νευρώνων των πνευμόνων.

Τμήμα Αλλεργίας και Κλινικής Ανοσολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins

Όντας ένα από τα μεγαλύτερα τμήματα για την αλλεργία παγκοσμίως, το εν λόγω Τμήμα στεγάζεται στο Κέντρο Άσθματος και Αλλεργίας, στις εγκαταστάσεις Bayview του Πανεπιστημίου Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ. Εκεί, το μόνιμο προσωπικό και οι εξωτερικοί συνεργάτες του τμήματος συνεργάζονται, για την εκτέλεση βασικής και μεταφραστικής έρευνας, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες υγείας σε ασθενείς με άσθμα, αλλεργίες και σχετικές παθήσεις.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.hopkinsmedicine.org/allergy.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι τροφές που μας ενυδατώνουν
Γονιδιακή μετάλλαξη μπορεί να δείχνει προς νέα γενετική μορφή της νόσου Alzheimer
Γονιδιακή θεραπεία βελτίωσε την όραση σε ανθρώπους με κληρονομική τύφλωση