Ερευνητές ανακάλυψαν αντίσωμα που εμποδίζει τον κορωνοιό από το να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα. Πρόκειται για σημαντική έρευνα που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη  νέων θεραπειών.

Βασιζόμενοι σε έρευνα που έγινε για τον κορωνοιό  SARS, επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, του  Erasmus Medical Centre και της εταιρείας Harbour BioMed (HBM), εντόπισαν πιθανή νέα μέθοδο ουδετεροποίησης του COVID-19.

Ανακάλυψαν ότι ένα αντίσωμα που εμποδίζει τον ιό SARS από το να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα θα μπορούσε επίσης να μπλοκάρει το νέο κορωνοιό από το να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα, αναφέρει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Communications.

Δοκιμάζοντας τη συλλογή αντισωμάτων σε καλλιεργημένα ανθρώπινα κύτταρα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ένα επικολλάται σε συγκεκριμένη περιοχή που είναι παρούσα στον SARS αλλά και στο  νέο κορονωιό.

Η ανακάλυψη θα μπορούσε να αποτελέσει αρχικό βήμα προς την ανάπτυξη πλήρως ανθρώπινου αντισώματος για την αντιμετώπιση ή την πρόληψη της νόσου.

Το αντίσωμα έχει τη δυνατότητα να αλλάζει την πορεία της νόσου στον μολυσμένα ξενιστή, να στηρίζει την απέκκριση του ιου ή να προστατεύει έναν άνθρωπο που εκτίθεται στον  κορωνοιό, δήλωσε ο Dr Berend-Jan Bosch.

Ο ερευνητής Dr Frank Grosveld, δήλωσε ότι η ανακάλυψη αποτελεί ισχυρή βάση για επιπλέον έρευνα για τον χαρακτηρισμό του αντισώματος και για να ξεκινήσει η ανάπτυξη ως πιθανής αγωγής κατά της νόσου.

Το αντίσωμα που χρησιμοποιήθηκε σε αυτή την έρευνα είναι πλήρως ανθρώπινο, επιτρέποντας την πιο γρήγορη εξέλιξη της ανάπτυξης και τη μείωση των πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το αντίσωμα αναπτύχθηκε με χρήση ποντικού που έχει μεταλλαχτεί ώστε να περιέχει ανθρώπινα γονίδια-  τεχνολογία της Harbour BioMed, H2L2- επιτρέποντας στους ερευνητές να αναπτύξουν ανθρώπινα αντισώματα χωρίς να τα δοκιμάζουν σε ανθρώπους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το ρινικό μικροβίωμα πιθανός διαγνωστικός βιοδείκτης για τη σηψαιμία
Ποιες τροφές είναι αφροδισιακές
'Αρειος Πάγος: Αντισυνταγματική η περικοπή στους μισθούς νοσοκομειακών γιατρών