Η Αιματολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παπανικολάου, είναι έτοιμη να υποβάλει την πρώτη από τις δυο πρωτοποριακές μελέτες που ετοιμάζει για την αντιμετώπιση της Covid-19, της ασθένειας που προκαλεί ο κορωνοϊός, με τη μέθοδο των λεμφοκυττάρων.

Σύμφωνα με διαδικτυακή ενημέρωση του Συντονιστή διευθυντή κ. Αχιλλέα Αναγνωστόπουλο,  το εργαστήριο της Αιματολογικής θα παρασκευάζει έτοιμα λεμφοκύτταρα τα οποία θα δίνονται σε ασθενείς που έχουν αρρωστήσει βαριά από τον κορωνοϊό.

Τα λεμφοκύτταρα, θα λαμβάνονται από ανθρώπους που ανάρρωσαν από την COVID19 και είναι πλέον υγιείς.
Η προμελέτη, γίνεται από την Αιματολογική Κλινική του Νοσοκομείου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του ΕΚΕΤΑ.

Με το τέλος αυτής της φάσης, που θα ολοκληρωθεί τους επόμενους δυο μήνες, θα ακολουθήσει η δοκιμή της σε ασθενείς, ώστε η μελέτη να λάβει ειδική έγκριση.

Στο μεταξύ, μια ακόμη επιτυχία της Κλινικής “σφραγίζεται” μέσα από το εξιτήριο και δεύτερου ασθενή που έπασχε από βαριά μορφή λευχαιμίας. Οι δύο ασθενείς δέχθηκαν ισχυρή εξατομικευμένη ανοσοθεραπεία με λεμφοκύτταρα CAR-T, ενώ ήδη έχει εισαχθεί και τρίτος ασθενής με την ελπίδα να αναρρώσει από την θανατηφόρα ασθένεια.

Το εξατομικευμένο φάρμακο που δημιουργείται από τα λεμφοκύτταρα του ασθενούς δίνεται εφάπαξ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
CoViD: 4 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - 1 από γρίπη
Ευλογιά: Ανάγκη για νέα εμβόλια και φάρμακα - Τι αναφέρεται σε αμερικανική έκθεση
Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας- ιδιαίτερα στις γυναίκες [μελέτη]