Νοσηλευόμενοι για COVID-19, νεαρής και μέσης ηλικίας, είναι πιθανό να χρειαστούν μακρύτερο διάστημα σε αναπνευστήρα σε σχέση με ασθενείς χωρίς άσθμα, αναφέρει νέα έρευνα.

Ασθενείς με άσθμα, μεταξύ 20 και 59 ετών, χρειάστηκαν αναπνευστήρα για να βοηθηθεί η αναπνοή τους 5 ημέρες περισσότερο από ασθενείς χωρίς άσθμα, σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Η δρ Mahboobeh Mahdavinia, του Rush University Medical Center στο Σικάγο, δήλωσε ότι μεταξύ των ασθενών που εμφάνισαν σοβαρά αναπνευστικά συμπτώματα που απαιτούσαν διασωλήνωση το άσθμα συνδεόταν με σημαντικά μακρύτερο χρόνο διασωλήνωσης στους νεαρότερους ασθενείς που, όπως φαινόταν θα είχαν καλύτερη πορεία της νόσου σε σχέση με τους άνω των 65.

Οι ερευνητές εξέτασαν 935 ασθενείς με COVID-19. Από αυτούς 241 είχαν άσθμα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το άσθμα οδήγησε σε μακρύτερο χρόνο διασωλήνωσης σε ασθενείς 18 έως 64 ετών αλλά όχι σε ασθενείς 65 ετών και άνω. Οι νοσηλείες ήταν επίσης μακρύτερης διάρκειας.

Το άσθμα δεν συνδεόταν με μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου ή με σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.

Η Mahdavinia δήλωσε οτι η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι το άσθμα και η παχυσαρκία συνδέονται σε ασθενείς με COVID-19, που σημαίνει ότι τα δυο θέτουν τον ασθενή σε σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το άσθμα καθαυτό ήταν προγνωστικός παράγοντας για μακρύτερο διάστημα σε αναπνευστήρα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of Allergy and Clinical Immunology: In Practice.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις