Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που μπορούν να φάνε όσο θέλουν και να είναι μεταβολικά υγιείς. Τρώνε πολύ, δεν γυμνάζονται, αλλά…δεν αυξάνουν το βάρος τους.

Μέσω της Estonian Biobank, ερευνητές εξέτασαν κλινικά στοιχεία και δείγματα DNA 47.102 ανθρώπων, 20 έως 44 ετών.

Η έρευνα συνέκρινε όσους ήταν ‘’υγιώς αδύνατοι’’ με άλλους ‘’φυσιολογικού βάρους’’ και γενετικές ποικιλομορφίες στο γονίδιο ALK αδύνατων ανθρώπων.

Ενώ το γονίδιο είναι γνωστό πως μεταλλάσσεσαι, σε διάφορους καρκίνους, η έρευνα μπορεί να δείξει προς την κατεύθυνση της αντίστασης στην αύξηση βάρους.

Τα ευρήματα, επίσης κατέληξαν στο ότι ότι ποντικοί με διαγραμμένο ALK είχαν χαμηλότερο βάρος και λίπος παρά την παρόμοια διατροφή και τα επίπεδα δραστηριότητας σε σχέση με τους φυσιολογικούς ποντικούς.

Οι ερευνητές υπέθεσαν ότι η θεραπευτική στόχευση του γονιδίου μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας μελλοντικά.

Δήλωσαν ότι είναι ρεαλιστική πιθανότητα, επειδή οι αναστολείς του ALK χρησιμοποιούνται ήδη σε θερπαέιες για τον καρκίνο. Ωστόσο, χρειάζεται νέα έρευνα για να διαπιστωθεί αν οι αναστολείς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αδυναμία.

Η ερευνητική ομάδα δήλωσε ότι τα ευρήματα πρέπει να επιβεβαιωθούν με μετα-ανάλυση με άλλες τράπεζες δεδομένων.

 

Πηγές:
Foxnews.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας