Νέα μέτρα lockdown εφαρμόζονται στη Νότια Κορέα και συγκεκριμένα στη Σεούλ, όπου βρίσκεται ο μισός πληθυσμός της χώρας των 52 εκατ. κατοίκων, μετά τη μεγαλύτερη αύξηση λοιμώξεων των τελευταίων δύο μηνών.

Οπως μεταδίδει ο Guardian, τα μουσεία, τα πάρκα και οι γκαλερί τέχνης θα κλείσουν ξανά από την Παρασκευή για δύο εβδομάδες, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας Park Neung-hoo, ενώ οι εταιρείες, μεταξύ άλλων μέτρων, καλούνται να εφαρμόσουν ξανά ευέλικτη εργασία.

Οι κάτοικοι της Σεούλ συμβουλεύονται επίσης να αποφεύγουν τις κοινωνικές συναθροίσεις και τα πολυσύχναστα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων και των μπαρ, ενώ έχει ζητηθεί από τους θρησκευτικούς χώρους να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, με μέτρα καραντίνας. Ωστόσο, δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στο σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι ζωτικής σημασίας για την αποτροπή της εξάπλωσης της μόλυνσης στη μητροπολιτική περιοχή», δήλωσε ο Park, προσθέτοντας: «Θα πρέπει να επιστρέψουμε σε κοινωνική αποστασιοποίηση, εάν αποτύχουμε».

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Συμβουλές για προστασία από την αφρικανική σκόνη
7 σοβαρές στρεβλώσεις που προκάλεσαν τα απογευματινά χειρουργεία
Κ. Γουργουλιάνης: Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης