«Κόκκινη Κλωστή» ονομάζεται η πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης για την αιμορροφιλία, η οποία έχει ως στόχο να εμπνεύσει τους αιμορροφιλικούς ασθενείς, παροτρύνοντάς τους να ενημερωθούν αναφορικά με τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση του πόνου. Η καμπάνια συνεχίζεται ανανεωμένη φέτος, εκφράζοντας το όραμα Liberate Life της Sobi™, για μια ζωή χωρίς συμβιβασμούς. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, τα δύο νέα videos εστιάζουν στο φόβο και τη μοναξιά που βιώνουν οι αιμορροφιλικοί ασθενείς. Η καμπάνια υλοποιείται από το Σύλλογο Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (Σ.Π.Ε.Α) και τη βιοφαρμακευτική εταιρεία εξειδικευμένης φροντίδας, Sobi™.

«Μην αφήνεις τον πόνο να σε σταματά. Αντιμετώπισέ τον. Ρώτησε τον γιατρό σου», ήταν το κεντρικό μήνυμα της ενημερωτικής καμπάνιας, που συστήθηκε στο κοινό τον Απρίλιο του 2019. Ενισχύοντας το ενημερωτικό έργο της, η «Κόκκινη Κλωστή» συνεχίζει την πορεία της με δύο νέα videos και τα νέα ηχηρά μηνύματα «Τώρα ο φόβος είναι πίσω σου. Ο κόσμος μπροστά!» και «Μην αφήνεις τον πόνο να σε απομονώσει. Αντιμετώπισέ τον!». Οι ιστορίες ξετυλίγονται με τη βοήθεια της «κόκκινης κλωστής» που συμβολίζει το αίμα και πρωταγωνιστή τον αιμορροφιλικό ασθενή. Με μια συμβολική κίνηση - το τράβηγμα της κλωστής – ο αιμορροφιλικός ασθενής απελευθερώνεται από τον φόβο και τη μοναξιά, που προκαλούνται από τον πόνο.

Σε αυτή τη φιλοσοφία, τα ανανεωμένα υλικά της καμπάνιας θέτουν στο επίκεντρο τις βασικές ψυχολογικές συνιστώσες της νόσου - το φόβο και τη μοναξιά, καθώς η αναγνώριση της επίδρασης των συναισθηματικών παραγόντων, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση της αιμορροφιλίας. Τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια οξέος πόνου οδηγούν ολοένα και περισσότερο σε σοβαρές διαταραχές της ψυχικής διάθεσης και της συνολικής ποιότητας ζωής των ασθενών. Αυτή η εξέλιξη πρέπει και μπορεί να προληφθεί ή να αμβλυνθεί, εφόσον αντιμετωπιστεί ολιστικά – με πρώτο και σημαντικότερο βήμα τη σωστή ενημέρωση.

«Ο ΣΠΕΑ έχει ως προτεραιότητα τη σωστή και διαρκή ενημέρωση των αιμορροφιλικών ασθενών και των οικογενειών τους αναφορικά με τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση του πόνου. H συνέχιση της ενημερωτικής καμπάνιας «Κόκκινη Κλωστή», ανταποκρίνεται σε αυτόν τον στόχο, αναδεικνύοντας και την ανάγκη διαχείρισης της συναισθηματικής έκφανσης του πόνου» τόνισε ο Γιώργος Φιλιππίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών.

«Η καμπάνια «Κόκκινη Κλωστή» αποτελεί έκφραση του Liberate Life, του οράματος της Sobi  που καθοδηγεί τη δέσμευση και τις δράσεις μας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των αιμορροφιλικών ασθενών. Η συνέχιση της συνεργασίας μας με το Σύλλογο Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών για την εξέλιξη της ενημερωτικής καμπάνιας, αποδεικνύει έμπρακτα την αφοσίωσή μας στους ανθρώπους που ζουν με αιμορροφιλία», τόνισε ο Άρης Παπαδάκος, Country Manager Sobi, Ελλάδα, Κύπρος και Μάλτα αναφερόμενος στην ενημερωτική καμπάνια.

«Με την κατάλληλη θεραπεία, ο πόνος τώρα αντιμετωπίζεται κι εσύ προστατεύεσαι! Ενημερώσου από τον γιατρό σου!»

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ερευνητές στοχεύουν να θεραπεύσουν την οστεοαρθρίτιδα σε 5 χρόνια - Οι αρθρώσεις θα αυτοθεραπεύονται
Ερωτήματα χωρίς απάντηση για τις προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου τραχήλου της μήτρας
Το ποντάρισμα των traders στην ψυχεδελική αναγέννηση