Στα 2.952 ανέρχονται συνολικά τα κρούσματα λοίμωξης από κορωνοϊό, όπως προκύπτει από εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Την Πέμπτη, ανακοινώθηκαν 15 νέα κρούσματα για το τελευταίο 48ωρο και 1 ακόμη θάνατος από σοβαρή CoViD-19.

Τα νέα δεδομένα αποτυπώνονται στο γράφημα με την πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα.

Από την έναρξη της επιδημίας, έχουν καταγραφεί συνολικά 180 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 193.929 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 4.854 (2,5%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό.

Τεστ

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι εργαστηριακοί έλεγχοι για κορωνοϊό σε 16 νησιά του Αιγαίου, οι οποίοι διενεργούνται από κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σε συνεργασία με εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές από την AXION HELLAS.

Έως τις 12 Ιουνίου, τα κλιμάκια των Πλωτών Ομάδων θα επισκεφτούν τα Κουφονήσια, την Ανάφη, τη Σχοινούσα, την Ηρακλειά, τη Δονούσα, την Αμοργό, την Κίναρο, την Λεβιθά, την Πάτμο, το Αγαθονήσι, τους Αρκιούς, τους Λειψούς, την Ψέριμο, την Τήλο, το Καστελόριζο και τη Χάλκη.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και εξετάσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ).

Όπως ανακοινώθηκε, κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας τους έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1.000 αποστολές σε 30 Περιφερειακές Ενότητες της Χώρας και έχουν ληφθεί 25.000 δείγματα προς εξέταση.

Δημ.Κ.