Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το θέμα για το 2020 είναι η διάσωση της βιοποικιλότητας, μια ανησυχία που είναι επείγουσα και υπαρξιακή.

Κάθε χρόνο, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου. Η ημέρα αυτή πρωτοεμφανίστηκε το 1974 στην πόλη Σποκέιν στις ΗΠΑ. Αυτή η ημέρα γιορτάζεται για να ενθαρρύνει την ευαισθητοποίηση και την προστασία του περιβάλλοντος.

 "Πρόσφατα γεγονότα, από πυρκαγιές στη Βραζιλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία έως τις προσβολές από ακρίδες στην Ανατολική Αφρική - και τώρα, μια παγκόσμια πανδημία ασθενειών - αποδεικνύουν την αλληλεξάρτηση των ανθρώπων και των ιστών της ζωής, στην οποία υπάρχουν", ανέφερε ο ΟΗΕ σε μια δήλωση του. 

Ιστορία της εκδήλωσης

Το 1972, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την πρώτη ημέρα της Διάσκεψης της Στοκχόλμης για το Ανθρώπινο Περιβάλλον.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, "Ο εορτασμός αυτής της ημέρας, μας δίνει την ευκαιρία να διευρύνουμε τη βάση για μια διαφωτισμένη γνώμη και υπεύθυνη συμπεριφορά ατόμων, επιχειρήσεων και κοινοτήτων για τη διατήρηση και την ενίσχυση του περιβάλλοντος." 

Φέτος, η Κολομβία φιλοξενεί την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2020 σε συνεργασία με τη Γερμανία. Το 2019, η Κίνα φιλοξένησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και το θέμα ήταν "Beat Air Pollution".   

 

 

 


 
 

Πηγές:
Timesnow news.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA