Αν εξαιρέσει κανείς τα μεμονωμένα ξεσπάσματα με την ασθένεια SARS-CoV-2, ο αριθμός των νέων επιμολύνσεων στην Γερμανία βρίσκεται συγκριτικά σε χαμηλά επίπεδα.

Στις 124 από τις 412 Περιφέρειες δεν έχουν καταγραφεί νέες επιμολύνσεις τις προηγούμενες επτά μέρες, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI). Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 30%.  

Καμία Περιφέρεια δεν ξεπερνά την συμφωνημένη από την Ομοσπονδία και τα Kρατίδια οριακή τιμή των 50 νέων επιμολύνσεων από κορωνοιό ανά 100.000 κατοίκους, εντός επτά ημερών.

Αν ξεπεραστεί αυτό το ανώτατο όριο, προβλέπεται επιβολή περιορισμών.

Οι υπηρεσίες Υγείας έχουν καταγράψει 214 νέες επιμολύνσεις εντός μία μέρας, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch. Από την αρχή της κρίσης ανιχνεύθηκαν αποδεδειγμένα 184.193 άνθρωποι στην Γερμανία με SARS-CoV-2. Ως τώρα, έχουν χάσει τη ζωή τους 8.674 άνθρωποι. 

Ο αριθμός των δηλωμένων νεκρών αυξήθηκε μέσα σε ένα 24ωρο, φθάνοντας τους έξι. Περίπου 169.600 άνθρωποι ξεπέρασαν την επιμόλυνση.

Δείκτης

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του RKI, ο αριθμός αναπαραγωγής, ή εν συντομία η τιμή - R , είναι λίγο πάνω από το κρίσιμο όριο του 1,0 στη Γερμανία, δηλαδή 1,05. Αυτό σημαίνει ότι ένα επιμολυσμένο άτομο μολύνει ένα άλλο άτομο κατά μέσο όρο. Η τιμή - R δείχνει τη διαδικασία επιμόλυνσης περίπου μιάμιση εβδομάδα νωρίτερα.

Από τα μέσα Μαΐου, το Ινστιτούτο Robert Koch εκδίδει επίσης τη λεγόμενη επταήμερη - R. Αναφέρεται σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και ως εκ τούτου υπόκειται λιγότερο σε καθημερινές διακυμάνσεις.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου , αυτή η τιμή (δεδομένα από 7 Ιουνίου, μεσάνυχτα) ήταν 0,92 (προηγούμενη ημέρα: 0,89). Δείχνει την επιμόλυνση πριν από 8 - 16 ημέρες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας