Οιι New York Times,  πραγματοποίησαν έρευνα σε επιδημιολόγους -μέλη της Society for Epidemiologic Research, των ΗΠΑ και  ιδιώτες, ρωτώντας τις σκέψεις τους σχετικά με το πότε είναι πιθανό να επιστρέψουν σε 20 συνήθεις δραστηριότητες.

511 επιδημιολόγοι απάντησαν στην έρευνα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας Θα πρέπει να δούμε τις απαντήσεις τους ως προσωπικές εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα σχεδόν και οι 511 συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι οι μάσκες θα χρειαστούν για πολύ καιρό ώστε να γίνουν με ασφάλεια και πάλι οι δημόσιες δραστηριότητες και ότι οι εξωτερικές δραστηριότητες σε μικρές ομάδες είναι προτιμώμενες από τις εσωτερικές και αυτές με μεγάλα πλήθη.

Πολλοί από τους 511 επιδημιολόγους δήλωσαν ότι ήδη αισθάνονται ασφαλείς να λάβουν ιατρική φροντίδα, να κοινωνικοποιηθούν σε μικρές ομάδες σε εξωτερικούς χώρους και να παραλάβουν την αλληλογραφία τους χωρίς προφυλάξεις για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Ωστόσο, πολλοί δήλωσαν ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερο από ένας χρόνος πριν αισθανθούν ασφαλείς να παρακολουθήσουν κονσέρτα, αθλήματα ή τελετές.

Υπήρχαν σημαντικές διαφωνίες σχετικά με το πότε θα μπορούσε να είναι ασφαλής η επανέναρξη ορισμένων δραστηριοτήτων.

Το 41% δήλωσαν ότι  θα κουρευτούν τώρα ή το καλοκαίρι, ενώ το 19% ότι θα περιμένουν τουλάχιστον 1 χρόνο.

Ποσοστό 18% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι θα περιμένουν τουλάχιστον ένα χρόνο πριν επιστρέψουν στο γραφείο.

Μικρό ποσοστό δήλωσαν ότι δεν θα κάνουν σχεδόν καμία δραστηριότητα από τις 20, μέχρι να αναπτυχθεί και γίνει ευρέως διαθέσιμο ένα εμβόλιο.

Στο μεταξύ, ορισμένοι δήλωσαν ότι ενδεχομένως ποτέ να μη λάβουν μέρος στις δραστηριότητες. Ποσοστό 6% δήλωσαν ότι ποτέ ξανά δεν θα χαιρετίσουν ανθρώπους με χειραψία ή αγκαλιά, ενώ το 42% δήλωσαν ότι θα απέχουν από αυτά για ένα χρόνο.

Ο Eduardo Franco, του McGill University, δήλωσε ότι η χειρότερη απώλεια είναι αυτή της ανθρώπινης επαφής.

Αλλά ακόμα και όταν επιστρέψουν στις δραστηριότητες πιθανόν θα είναι διαφορετικοί από πριν την επιδημία.

Πηγές:
New York Times.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας- ιδιαίτερα στις γυναίκες [μελέτη]
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια