Ερευνητές του Australian National University (ANU) δήλωσαν ότι ακόμα και μια ουσιαστική αλληλεπίδραση, εικονική ή κατά πρόσωπο, μπορεί να έχει οφέλη διάρκειας στην ψυχική υγεία.

Η Dr. Tegan Cruwys, του ANU Research School of Psychology, δήλωσε ότι στοιχεία έδειξαν ότι η μοναξιά σκοτώνει-μπορεί να είναι τόσο επιβλαβής όσο το πολύ κάπνισμα.

Δήλωσε ότι η νέα έρευνα δείχνει πως επαφές στην κοινότητα είναι τρόπος ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση της μοναξιάς. Φάνηκε ότι η ψυχική υγεία των συμμετεχόντων βελτιώθηκα όταν παρακολούθησαν μια εκδήλωση στη γειτονιά και το .όφελος διαρκούσε ακόμα 6 μήνες μετά.

Σύμφωνα με τα Google Trends, τον προηγούμενο μήνα αναζητήσεις για το ‘’πώς θα νιώσω λιγότερη μοναξιά’’ αυξήθηκαν κατά 100%.

Εν μέσω πανδημίας, οι ερευνητές ανέλυσαν επαφές στην κοινότητα, που έγιναν κατά την καμπάνια Relationships Australia's Neighbor Day Campaign το 2019 και το 2020.

Εξετάζοντας 344 διαφορετικές δραστηριότητες σε γειτονιές προαστείων στην Αυστραλία κατά τη διάρκεια του 2019, ανακάλυψαν ότι άνθρωποι που αισθάνονταν μέρος της γειτονιάς μετά από μια εκδήλωση αισθάνονταν λιγότερη μοναξιά και είχαν καλύτερη ευεξία.

Αρχικά στοιχεία του  2020, που λαμβάνουν υπόψη εμπειρίες 300 ανθρώπων, έδειξαν σημαντική αύξηση της μοναξιάς μεταξύ αρχών Μαρτίου και αρχών Απριλίου.

Η Dr. Cruwys, δήλωσε ότι μεγάλο μέρος της απάντησης στη μοναξιά έγκειται στο να αισθάνεται κάποιος συνδεδεμένος με την κοινότητα. Είναι ουσιώδες να αισθάνεται ότι αποτελεί μέρος της κοινότητας, που τον εκτιμά. Δεν αφορά μόνο τους γείτονες αλλά μπορεί να είναι και το να ανήκει στην οικογένεια ή στον εργασιακό χώρο. Το πιο σημαντικό είναι η αίσθηση του ανήκειν.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ανοσοθεραπεία μετά τη νεφρεκτομή αυξάνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού
Κ. Φουντουλάκης: Γιατί αυξήθηκε η κατάθλιψη στην Ελλάδα και διεθνώς
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα