Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα στα πλαίσια της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για τα ρευματικά νοσήματα υλοποίησε για ακόμη μια χρονιά το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αυτοδιαχείρισης με την ευγενική προσφορά της εταιρείας Pfizer Hellas A.E

Φέτος, το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 21 Ιανουαρίου 2020 και δομήθηκε σε δυο κύκλους,  σε ομάδες 24 ατόμων, με συναντήσεις σε εβδομαδιαία βάση και με διάρκεια κάθε συνάντησης 90 λεπτά. Λόγω πανδημίας του COVID-19, ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο του 2020. 

Κύριος στόχος του Προγράμματος Αυτοδιαχείρισης αποτελεί η παροχή στα άτομα με ρευματικά νοσήματα επαρκούς πληροφόρησης ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς τους με μεγαλύτερη ευκολία, διατηρώντας ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης.

Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν ήταν: Γνωρίζοντας το νόσημά μου, Επαφή με τον θεράποντα ιατρό, Επαφή με το σύστημα υγείας, Φαρμακευτική αγωγή, ΚΕΠΑ-Δικαιώματα ΑμΕΑ-Υπηρεσίες Πρόνοιας, Ψυχική υγεία, Φυσιοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Άσκηση και Διατροφή.

Οι ομάδες συντονίστηκαν από ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια και με την υποστήριξη ενός  μέλους του συλλόγου της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α .Ο πρώτος κύκλος ήταν επιτυχής και τα περισσότερα μέλη δήλωσαν ικανοποιημένα από την πλειονότητα των εισηγήσεων και δήλωσαν πως έλαβαν πολλές γνώσεις διαχείρισης του νοσήματος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο