Έρευνα του The University of Western Australia ανακάλυψε ότι διατροφή πλούσια σε θρεπτικές ουσίες και αντιοξειδωτικά μπορεί ενδεχομένως να προλάβει ή ακόμα και να αναστρέψει τις επιπτώσεις της νόσου Alzheimer.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Open Biology, ανακάλυψε ότι η λήψη συνδυασμού αντιοξειδωτικών σε αυξανόμενες δόσεις ήταν πιο ωφέλιμη στην πρόληψη της νόσου σε σχέση με άλλες διαθέσιμες αγωγές.

Το οξειδωτικό στρες, η χρόνια μεταβολική οξέωση και οι ελεύθερες ρίζες παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία γήρανσης.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα αντιοξειδωτικά αντιδρούν με τις ελεύθερες ρίζες και τις καθιστούν αβλαβείς.

Ο Dr. Gerald Veurink, του UWA's Medical School, εξέτασε διάφορα αντιοξειδωτικά για να ανακαλύψει ποια είναι τα πιο αποτελεσματικά όσον αφορά την προστασία των νεύρων στο νευρικό σύστημα.

Ανακάλυψε ότι σύνθετα φαινολικά καροτενοειδή και αντιοξειδωτικά- όπως η βιταμίνη C και E- σε υψηλές συγκεντρώσεις ήταν πιο αποτελεσματικά στη μείωση του κινδύνου για νόσο Alzheimer.

Ο Dr. Veurink δήλωσε ότι ενώ μια πλούσια διατροφή βοηθά στη σταθεροποίηση των επιπέδων pH, αυτό προκαλεί οξειδωτικό στρες και η ταυτόχρονη συμπλήρωση με συνδυαστικό κοκτέιλ αντιοξειδωτικών ήταν πιο αποτελεσματική στην πρόληψη και τον έλεγχο χρόνιας νόσου.

Ο ερευνητής δήλωσε ότι ο συνδυασμός αντιοξειδωτικών σε επαρκώς υψηλές εξατομικευμένες δόσεις και πλούσια σε θρεπτικά διατροφή, χαμηλή σε υδατάνθρακες, φαίνεται να έχει τη μεγαλύτερη επίδραση σε ασθενείς με νόσο Alzheimer.

Ανακάλυψε επίσης ότι συνδυασμός αντιοξειδωτικών αντί για ένα μόνο αντιοξειδωτικό βοήθησε στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες.

Ο Dr. Veurink δήλωσε ότι ολιστική προσέγγιση που βελτιστοποιεί της ατομικές διατροφικές ανάγκες χρειάζεται για την καθυστέρηση και πρόληψη αυτών των χρόνιων νόσων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο