Σε 4.000 ανήλθαν τα τεστ κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκαν στα αεροδρόμια κατά την πρώτη μέρα ανοίγματος των πτήσεων εξωτερικού.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του "Σκάι", τα περισσότερα έγιναν στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και στο "Μακεδονία".

Στο αεροδρόμιο της Αθήνας διενεργήθηκαν περισσότερα από 2.000 τεστ, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης τουλάχιστον 400, στο Ηράκλειο 500 και στη Ρόδο 350.

Στην Κω έγιναν τουλάχιστον 309 τεστ, στην Κέρκυρα 260, στη Σκιάθο 66 και στη Σάμο 36.

Σε κάθε πτήση υπήρχαν και επιβάτες που δεν είχαν συμπληρώσει τη φόρμα εντοπισμού, με αποτέλεσμα να σημειώνονται καθυστερήσεις. 

Σύμφωνα με πηγές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας είχαν προγραμματιστεί συνολικά 235 διεθνείς πτήσεις, 69 για το αεροδρόμιο της Αθήνας, 21 για την Κέρκυρα, 16 για τα Χανιά, 54 για το Ηράκλειο, 10 για τη Μύκονο,4 για τη Σαντορίνη, 8 για την Κω, 14 για τη Ρόδο, 23 για τη Θεσσαλονίκη, 2 για τη Σκιάθο, 5 για τη Ζάκυνθο, 2 για το Ακτιο, 1 για την Καλαμάτα, 2 για την Κεφαλονιά, 1 για την Πάρο, 1 για την Κάρπαθο και 2 για τη Σάμο.

Σημειώνεται ότι με ΝΟΤΑΜ παρατείνεται η απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών με εξαίρεση τις ακόλουθες 14 χώρες: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ – ΕΟΠΥΥ
Έρευνα συνδέει τα φάρμακα για τις καούρες με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ημικρανίας
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό