Πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν διαβήτη και υπέρταση αν δεν χάσουν τα επιπλέον κιλά που πήραν κατά τη διάρκεια του lockdown, προειδοποιεί καρδιολόγος του Keele University.

Ο καθηγητής Mamas Mamas, φοβάται πως όσοι δεν καταφέρουν να χάσουν τα επιπλέον κιλά θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία τους, όπως υπέρταση και διαβήτη.

Προειδοποίησε, ότι αυτό μπορεί να τους καταστήσει πιο ευάλωτους σε καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο καθηγητής Mamas προτρέπει τους Βρετανούς να δουν τη σχετική χαλάρωση του lockdown ως ευκαιρία να υιοθετήσουν "έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής’’.

Τα σχόλιά του έγιναν μετά από έρευνα που έδειξε ότι το 48% των Βρετανών πιστεύει ότι αύξησε το σωματικό του βάρος και το 20% παραδέχεται ότι μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ στο lockdown.

Ο καθηγητής Mamas, που ονομάστηκε ένας από τους "Nation's Lifesavers" ως αναγνώριση της πολύτιμης συμβολής του στην εξέλιξη της περίθαλψης, επίσης σημείωσε ότι κατά την πανδημία Covid-19 τα social media έσωσαν αμέτρητες ζωές και άλλαξαν τον τρόπο που οι γιατροί ασκούν την ιατρική.

Δήλωσε, ότι γιατροί παγκοσμίως χρησιμοποιούν τώρα τα social media για να μάθουν ο ένας από τον άλλο πώς να αντιμετωπίσουν την Covid-19 και πολλές άλλες νόσους.

Πρόσθεσε, ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα από γιατρούς στα social media σχετικά με το πώς η Covid-19 επηρέασε την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα των ασθενών τους, καθώς και συστάσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης ασθενών με Covid-19, από την Κίνα και την Ιταλία, που οδήγησαν σε αλλαγές για το πώς αντιμετωπίζονται ασθενείς και πώς είναι δομημένες οι υπηρεσίες υγείας στην πανδημία.