Δείγματα εισαγόμενων γαρίδων βγήκαν θετικά σε κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας, θέτοντας νέα ερωτήματα για το εάν η παθογένεια μπορεί να εξαπλωθεί μέσω τροφίμων ή κατεψυγμένων προϊόντων.
Ο ιός εντοπίστηκε τόσο μέσα όσο και έξω από πακέτο συσκευασίας, μεταδίδει το Bloomberg. Τα δείγματα ελήφθησαν από τρεις μονάδες στο Εκουαδόρ και οι εισαγωγές από τη χώρα σταματούν.
Το αποτέλεσμα των τεστ δεν σημαίνει ότι ο ιός είναι μεταδοτικός αλλά αντανακλά τα κενά που υπάρχουν στις εταιρείες, σε ό,τι αφορά τους κανόνες ασφαλείας, δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου ελέγχου εισαγωγών-εξαγωγών της Κίνας. Τα τελωνεία της χώρας θα εντείνουν τους ελέγχους στις εισαγωγές.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Κίνα συμφωνεί με ειδικούς που υποστηρίζουν ότι τα εισαγόμενα τρόφιμα έχουν μικρό κίνδυνο μετάδοσης του ιού.
Οι κινεζικές αρχές έχουν ελέγξει συνολικά 227.934 δείγματα και με εξαίρεση αυτά με τις γαρίδες, όλα ήταν αρνητικά.
ΠΗΓΗ: Euro2day
Προσθέστε το iatronet.gr στο DiscoverΕιδήσεις υγείας σήμερα
ΕΚΠΑ: Ανακοινώσεις για τη θεραπεία του καρκίνου στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αιματολογίας
Δ. Σαρηγιάννης: Εκτίμηση διακινδύνευσης για καρκίνο με βάση το εκθεσίωμα
Γεωργιάδης σε Κασσελάκη: Σού εύχομαι να μην πάθεις τίποτε, αλλά αν συμβεί θα σε φροντίσουμε