Επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους.

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού έχει θορυβήσει τους ειδικούς, οι οποίοι αναζητούν τρόπους να μετριαστεί η διασπορά του ιού.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας έχει συζητήσει το θέμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, χωρίς να έχει ακόμη κάνει κάποια σχετική εισήγηση.

Αυτό που αναμένεται, είναι να διαμορφωθεί μία συγκεκριμένη πρόταση με οδηγίες χρήσης από συγκεκριμένα άτομα και σε συγκεκριμένους χώρους, η οποία θα υποβληθεί στο αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου να εκδοθεί σχετική απόφαση.

Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και αρκετά χαλαρά στην Ελλάδα.

Με απόφαση της κυβέρνησης, η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική στους πελάτες των εμπορικών κέντρων, παρά μόνον για τους εργαζόμενους.

Είναι υποχρεωτική στους χώρους προσέλευσης και αναμονής των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και εντός των οχημάτων και των συρμών, για το προσωπικό και τους επιβάτες.

Μέτρα

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε την Τρίτη στον Αντένα πως υπάρχει ένα δεύτερο πλάνο, για τοπικά lockdown, για επιμέρους διορθώσεις, για τεστ PCR για τον ιό ενδεχομένως σε περισσότερους τουρίστες ή υποχρεωτική διενέργειας της εξέτασης.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως στο τέλος του 2020 ή στις αρχές του 2021 θα έχουμε τα πρώτα εμβόλια και εκτίμησε πως η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα οδεύει προς αυτή την κατεύθυνση.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ογκολογικό "Μ. Βαρδινογιάννη": Νέα παράταση στην έναρξη λειτουργίας
Γεωργιάδης: Aυτοί που διαμαρτύρονται για τα απογευματινά χειρουργεία είναι το 1%
Καταγγελία: Σοβαρότατη έλλειψη σε ψυχοθεραπευτικά και άλλα φάρμακα