Το TREMFYA® (guselkumab) εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ως ο πρώτος εκλεκτικός αναστολέας ιντερλευκίνης (IL) -23 για ενεργή ψωριασική αρθρίτιδα. Σε δύο κλινικές δοκιμές Φάσης 3, το TREMFYA βελτίωσε σημαντικά τα συμπτώματα σε αρθρώσεις, δέρμα και μαλακό ιστό σε ενήλικες με ενεργή ψωριασική αρθρίτιδα.

Περισσότεροι από 45.000 ασθενείς στις ΗΠΑ με μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση πλάκας έχουν υποβληθεί σε θεραπεία με TREMFYA από την αρχική έγκρισή του το 2017.

Από την Ψωριασική αρθρίτιδα επηρεάζονται περίπου 1,5 εκατομμύριο Αμερικανοί, ενώ μελέτες έχουν δείξει ότι έως και 30 τοις εκατό των οκτώ εκατομμυρίων Αμερικανών που ζουν με ψωρίαση θα αναπτύξουν ΨΑ στο μέλλον. Επί του παρόντος δεν υπάρχει θεραπεία για την ασθένεια και, παρά τις διαθέσιμες θεραπείες, πολλά άτομα που ζουν με ΨΑ εξακολουθούν να αναζητούν περισσότερες επιλογές που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων τους .

Η ασθένεια εμφανίζεται συνήθως μεταξύ 30 και 50 ετών, αλλά μπορεί να αναπτυχθεί ανά πάσα στιγμή. Αν και η ακριβής αιτία της ΨΑ είναι άγνωστη, τα γονίδια, το ανοσοποιητικό σύστημα και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες πιστεύεται ότι παίζουν ρόλο στην εμφάνιση της νόσου. Χωρίς έγκαιρη αναγνώριση, διάγνωση και θεραπεία, η ασθένεια μπορεί να συνεχίσει να εξελίσσεται.

Πηγές:
https://www.prnewswire.com/news-releases/tremfya-guselkumab-approved-by-us-food-and-drug-administration-as-the-first-selective-interleukin-il-23-inhibitor-for-active-psoriatic-arthritis-301093009.html



Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]