To Nintedanib εξασφάλισε ήδη έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), την Health Canada και τον Ιαπωνικό Οργανισμό Φαρμακευτικών και Ιατρικών Συσκευών (PMDA) ως την πρώτη θεραπεία για τον ίδιο πληθυσμό ασθενών.

Το Nintedanib είναι ένας αναστολέας τυροσίνης κινάσης σχεδιασμένος να στοχεύει κρίσιμους υποδοχείς που εμπλέκονται σε οδούς σηματοδότησης, οι οποίοι μπορεί να προκαλέσουν πνευμονική ίνωση. Έχει ήδη εξασφαλίσει έγκριση σε περισσότερες από 80 χώρες για τη θεραπεία ασθενών με ιδιοπαθή πνευμονική ίνωση (IPF).

Η έγκριση για νέα ένδειξη βασίστηκε στα δεδομένα από την τυχαιοποιημένη, διπλή-τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο, δοκιμαστική φάση III παράλληλης ομάδας του INBUILD που αξιολόγησε την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την ανεκτικότητα του nintedanib σε ασθενείς με χρόνιες ινώδεις ILD με προοδευτικό φαινότυπο.

Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η Boehringer Ingelheim εξασφάλισε την έγκριση από την EC για το nintedanib της για τη θεραπεία της διάμεσης πνευμονικής νόσου που σχετίζεται με συστηματική σκλήρυνση (SSc-ILD) σε ενήλικες ασθενείς.

Πηγές:
https://www.pharmaceutical-business-review.com/news/boehringer-nintedanib-ipulmonary-fibrosis/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management