Η κυβέρνηση των ΗΠΑ υπέβαλλε μια παραγγελία αξίας 1,95 δισ. Δολαρίων στην Pfizer και τη BioNTech για την προμήθεια 100 εκατομμυρίων δόσεων του υποψήφιου εμβολίου BNT162 για το Covid-19.

Το BNT162, το οποίο αναπτύσσεται για την προστασία έναντι του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί το Covid-19, πρόσφατα έλαβε τον γρήγορο χαρακτηρισμό του από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Το υποψήφιο εμβόλιο βρίσκεται επί του παρόντος σε κλινική δοκιμή φάσης 1/2.

Η Pfizer και η BioNTech, που αναπτύσσουν από κοινού το πρόγραμμα εμβολίων, υπέγραψαν τη συμφωνία προμήθειας με το Υπουργείο Υγείας και Ανθρώπινης Υπηρεσίας των ΗΠΑ (HHS) και το Υπουργείο Άμυνας.

Η συμφωνία που ανέλαβε η αμερικανική κυβέρνηση λέγεται ότι ευθυγραμμίζεται με το πρόγραμμα Operation Warp Speed, το οποίο στοχεύει να ξεκινήσει την παροχή 300 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου για το Covid-19 το 2021.

Η κυβέρνηση θα λάβει τις συμφωνημένες δόσεις του εμβολίου BNT162 αφού θα λάβει έγκριση ή έγκριση έκτακτης ανάγκης από το FDA.

Ο γραμματέας του HHS Alex Azar δήλωσε: "Η επέκταση του ποικίλου χαρτοφυλακίου της Operation Warp Speed προσθέτοντας ένα εμβόλιο από την Pfizer και την BioNTech αυξάνει τις πιθανότητες ότι θα έχουμε ένα ασφαλές, αποτελεσματικό εμβόλιο μόλις στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Ανάλογα με την επιτυχία στις κλινικές δοκιμές, η σημερινή συμφωνία θα επιτρέψει την παράδοση περίπου 100 εκατομμυρίων δόσεων αυτού του εμβολίου στον αμερικανικό λαό."

Η Pfizer και η BioNTech αναμένουν να ξεκινήσουν μια κλινική δοκιμή φάσης 2b / 3 για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου αυτό το μήνα . Οι φαρμακευτικές εταιρείες στοχεύουν στην παραγωγή έως και 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου σε ολόκληρο τον κόσμο μέχρι το τέλος του έτους, και ενδεχομένως πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του επόμενου έτους.

Πηγές:
https://www.pharmaceutical-business-review.com/news/pfizer-biontech-covid-19-vaccine-us-govt/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η αφαίρεση των ωοθηκών πριν την εμμηνόπαυση επηρεάζει τον εγκέφαλο [μελέτη]
ΙΣΑ: “Ορίζοντες Υγείας, με το βλέμμα στο Μέλλον”
CoViD: Πώς η αντίδραση του ανοσοποιητικού οδηγεί σε φλεγμονή στον πνεύμονα [μελέτη]