Αντρες με ύψος πάνω από 1,82 έχουν υπερδιπλάσιες πιθανότητες να διαγνωστούν με κορωνοϊό, έδειξαν τα αποτελέσματα νέας έρευνας.

Διεθνής ομάδα ερευνητών ρώτησε 2.000 ανθρώπους στη Βρετανία και στις ΗΠΑ για να διαπιστώσει αν προσωπικά χαρακτηριστικά, εργασία και πρακτικές της καθημερινότητας θα μπορούσαν να παίζουν ρόλο στη μετάδοση του νέου κορωνοϊού.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι πιο ψηλοί άντρες έχουν υψηλότερο κίνδυνο, που υποδεικνύει ότι η λοίμωξη μεταδίδεται μέσω του αέρα-καθώς το ύψος δεν θα αποτελούσε παράγοντα αν ο κορωνοιός μεταδιδόταν μόνο με σταγονίδια.

Η έρευνα ανακάλυψε επίσης ότι γυναίκες με ύψος πάνω από 1.82 είχαν υψηλότερες πιθανότητες αλλά δεν εξετάστηκαν αρκετές ώστε να είναι το εύρημα αξιόπιστο.

Ο καθηγητής Eυάγγελος Κοντοπαντελής, του University of Manchester, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας όσον αφορά τη σχέση μεταξύ ύψους και διάγνωσης δείχνουν ότι η μετάδοση με αερολύματα είναι πιθανή.

Η έρευνα δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα σε επιστημονικό περιοδικό. Δημοσιεύτηκε στο  server medrxiv.org,

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]