Οι νέοι θα πρέπει να κάμψουν την ανάγκη τους για πάρτι για να συμβάλλουν στην πρόληψη της νέας έξαρσης της πανδημίας, ανέφεραν την Τετάρτη αξιωματούχοι του ΠΟΥ.

Έχοντας κουραστεί από τα lockdown και θέλοντας να ευχαριστηθούν τον καλό καιρό στο βόρειο ημισφαίριο,  οι νέοι σε ορισμένες χώρες έχουν συμβάλει στην ανάκαμψη της πανδημίας λόγω συνωστισμού σε πάρτι, μπάρμπεκιου και διακοπές.

Ακόμα και στη Γενεύη, έδρα του ΠΟΥ, club και καμπαρέ έκλεισαν την προηγούμενη εβδομάδα μετά από ενδείξεις ότι σχεδόν τα μισά νέα περιστατικά προέρχονταν από αυτά.

Ο Mike Ryan του ΠΟΥ, δήλωσε ότι νεότερης ηλικίας άνθρωποι επίσης πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν ευθύνη και τους προέτρεψε να αναρωτηθούν ‘’Πρέπει πράγματι να πάω σε αυτό το πάρτι;"

Οι νέοι είναι λιγότερο πιθανό να νοσήσουν βαριά από τη νόσο σε σχέση με τους γονείς ή τους παππούδες τους αλλά το ποσοστό αυτών που μολύνονται στις ηλικίες 15-24 έχει τριπλασιαστεί σε 5 μήνες, δείχνουν τα στοιχεία του ΠΟΥ.

Εκτός από τη μείωση του κινδύνου προς τους άλλους η επιδημιολόγος του ΠΟΥ Maria Van Kerkhove δήλωσε ότι οι νέοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί αφού ακόμα και  ελαφρά εκδοχή της νόσου θα μπορούσε να έχει μακροχρόνιες συνέπειες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις