«Ο ιός δεν έφυγε. Είναι εδώ, και τρέφεται από τον εφησυχασμό», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επισημαινοντας πως «αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε». Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, είπε πως «θα πάρουμε όσα μέτρα χρειάζεται σε συνεννόηση με τους ειδικούς» και αυτό είναι κάτι που θα εξεταστεί μετά τη σύσκεψη της Δευτέρας.

Στη φάση αυτή έχουν εντοπιστεί τρεις εστίες ανησυχίας: Οι συχνές διελεύσεις Ελλήνων, ομογενών και όσων έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα από τις χώρες της Βαλκανικής. Ήδη έχει τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση διέλευσης από την Κακαβιά, από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί καθημερινά. Και αυτό για να εξασφαλιστούν στοχευμένοι έλεγχοι στη διάρκεια της ημέρας, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει έλεγχοι από μόνιμο κλιμάκιο δειγματοληπτικών ελέγχων που έχει εγκατασταθεί στο συνοριακό σταθμό. Επίσης ανακοινώθηκε πως η απαγόρευση διέλευσης, από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, επεκτείνεται από αύριο το βράδυ στις χερσαίες πύλες εισόδου που παραμένουν ανοιχτές για συγκεκριμένες κατηγορίες διακινουμένων, πλην του Προμαχώνα.

Οι συναθροίσεις ορθίων, κυρίως στα μπαρ, αλλά και σε γάμους, βαπτίσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. Για τις συναθροίσεις σε κοινωνικές εκδηλώσεις και σε χώρους διασκέδασης, θεσπίστηκε όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαπτίσεων και κηδειών, με τήρηση όλων των υφιστάμενων υγειονομικών κανόνων. Παράλληλα, εντείνεται ο έλεγχος για τη συμμόρφωση στο μέτρο της απαγόρευσης των ορθίων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Αύριο ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όπου θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του, προκειμένου να αποφασιστούν μέτρα για την αύξηση της πυκνότητας των δρομολογίων. «Είναι μια μάχη η οποία δεν θα κριθεί οριστικά παρά μόνον όταν βρεθεί εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Οι εξελίξεις φαίνεται να είναι ενθαρρυντικές σε επιστημονικό επίπεδο. Αλλά, θα πάρει καιρό μέχρι το εμβόλιο να γίνει παγκόσμιο δημόσιο αγαθό, όπως έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ο Πρωθυπουργός», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

 

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες νέα γονίδια που συνδέονται με τη διαταραχή χρήσης καπνού
Ασκήσεις για να κρατάτε σε φόρμα τον εγκέφαλο