Η κυβέρνηση Trump κατέληξε σε συμφωνία με τη Moderna Inc. για την παραγωγή και την παράδοση σε αυτήν 100 εκατ. δόσεων του εμβολίου που έχει αναπτύξει κατά του Sars-cov2 , όταν αυτό εγκριθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα καταβάλει 1,525 δισ. δολ. για 100 εκατομμύρια δόσεις, οι οποίες θα διανεμηθούν και θα χρησιμοποιηθούν ως μέρος της εκστρατείας της κατά της Covid-19. Οι δόσεις του εμβολίου θα παρέχονται στους Αμερικανούς χωρίς κόστος, ενώ υπάρχει η δυνατότητα απόκτησης επιπλέον 400 εκατ. δόσεων.

Το εμβόλιο, που ονομάζεται mRNA-1273 , αναπτύχθηκε από τη Moderna σε συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ενώ συμμετείχε και το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, καθώς και η Αμερικανική Αρχή Έρευνας και Ανάπτυξης Βιοϊατρικής Προόδου, γνωστή ως BARDA. Η κλινική δοκιμή προχωρημένου σταδίου της Moderna, ξεκίνησε στις 27 Ιουλίου και είναι η πρώτη κλινική δοκιμή Φάσης 3.

Η κυβέρνηση κατέληξε επίσης σε συμφωνία με την Pfizer τον Ιούλιο για την παραγωγή 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της. Τον Αύγουστο κατέληξε σε παρόμοια συμφωνία για 100 εκατομμύρια δόσεις με την Janssen, ενώ επί του παρόντος εξετάζει τις προσφορές που της έχουν γίνει από την GlaxoSmithKline, την Sanofi Pasteur, την Novavax και την AstraZeneca.

Σήμερα, βρίσκονατι 28 εμβόλια Covid-19 σε δοκιμές σε ανθρώπους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
"Κατά τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου εμβολίων για το Operation Warp Speed, η διοίκηση του Trump αυξάνει την πιθανότητα οι Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν τουλάχιστον ένα ασφαλές, αποτελεσματικό εμβόλιο έως το 2021".

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η κλιματική αλλαγή απειλεί την υγεία του 70% των εργαζομένων παγκοσμίως
Nέα προσέγγιση για τον καρκίνο του ήπατος που δεν αντιμετωπίζεται εύκολα
Ο ΕΟΔΥ για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών 21 - 27 Απριλίου