Η Αργεντινή και το Μεξικό που αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος της Λατινικής Αμερικής, θα παράγουν το εμβόλιο της AstraZeneca για την COVID-19, δήλωσε ο Πρόεδρος της Αργεντινής Alberto Fernandez την Τετάρτη, μετά από συνάντηση με τα στελέχη εταιρειών που εμπλέκονται στο έργο.  

Μια συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της βρετανικής φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca και της εταιρείας βιοτεχνολογίας mAbxience του Ομίλου INSUD περιλαμβάνει μεταφορά τεχνολογίας για την παραγωγή αρχικά 150 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου για την προμήθεια ολόκληρης της Λατινικής Αμερικής με εξαίρεση τη Βραζιλία.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Marcelo Ebrard τόνισε ότι η παραγωγή του εμβολίου θα μπορούσε να επεκταθεί σε 250 εκατομμύρια δόσεις.

Η AstraZeneca, η δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Βρετανίας, έχει μακρά δραστηριότητα στην Αργεντινή. Η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με το ίδρυμα του Μεξικανού δισεκατομμυριούχου Carlos Slim για την παραγωγή του εμβολίου, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί το πρώτο εξάμηνο του 2021, εν αναμονή βεβαίως των μελετών Φάσης III και των κανονιστικών εγκρίσεων.

Στην Αργεντινή, έχουν πεθάνει από τον κορωνοϊο 5.000 άνθρωποι. Το Μεξικό, από την άλλη, έχει καταγράψει σχεδόν 55.000 θανάτους και σχεδόν μισό εκατομμύριο κρουσμάτων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
18 Απριλίου - Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
Ενώσεις Ασθενών: Ανάληψη δράσης για άμεση και ισότιμη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες
Ογκολογία το 2024: Οι τάσεις των κλινικών δοκιμών παγκοσμίως