Το νέο πακέτο μέτρων που προανήγγειλε το πρωί ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε τα στοιχεία δείχνουν αυξημένη διασπορά σε ορισμένες περιοχές, κυρίως τουριστικές και μάλιστα αυτή αφορά κυρίως νεότερες ηλικίες.

Το πακέτο των μέτρων που ισχύει από τη Δευτέρα 17 Αυγούστου και ώρα 06.00 προβλέπει:

  • Στις επιβαρυμένες περιοχές θεσπίζεται ως 24 Αυγούστου όριο 50 ατόμων για τις κοινωνικές εκδηλώσεις (με ορισμένες εξαιρέσεις όπως εστιατόρια, θέατρα και σινεμά).
  • Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τις 24.00 έως τις 07.00 και στην περιφέρεια Αττικής (και στα νησιά Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα) ως τις 24 Αυγούστου (το μέτρο ισχύει ήδη για περιφέρεια Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και τους δήμους Μυκόνου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω).
  • Ειδικά μέτρα μπαίνουν από αύριο σε ισχύ σε Πάρο και Αντίπαρο ως 24 Αυγούστου (αναστολή εκδηλώσεων, απαγόρευση συνάθροισεων άνω των εννέα ατόμων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, τέσσερα άτομα ανά τραπέζι (έξι για συγγενείς πρώτου βαθμού), υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους).
  • Παράταση ως 24 Αυγούστου των επιπρόσθετων μέτρων στον Πόρο αλλά με κλείσιμο καταστημάτων στις 24.00. Οπως είπε ο υφυπουργός οι πρώτες ενδείξεις στο νησί είναι θετικές.
  • Υποχρεωτική μάσκα σε στρατόπεδα και δομές προσφύγων και μεταναστών.
  • Οσοι γυρίζουν από άδειες σε οίκους ευγηρίας και όσοι εργάζονται σε χώρους συγχρωτισμού (δομές φιλοξενίας) πρέπει να κάνουν τεστ με ευθύνη των εργοδοτών ή των προϊσταμένων τους.
  • Τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου για νόσο κορωνοϊού που εργάζονται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εργάζονται με τηλεργασία ή "backoffice". Το μέτρο ισχύει ως 31 Αυγούστου.

Παράλληλα, συνιστάται η χρήση μάσκας για επτά ημέρες σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους.

ΠΗΓΗ: Euro2day