Υπέρ της χρήσης μάσκας απ όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους εργασίας, τάχθηκε την Τετάρτη ο παθολόγος - λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων κατά της CoViD-19 Mάριος Λαζανάς.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84, τόνισε πως πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας ακόμα και σε εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους όπως οι γάμοι.

Εκτίμησε ότι θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, λόγω της επιστροφής των εκδρομέων από τις καλοκαιρινές διακοπές και επέστησε τον κίνδυνο διασποράς του ιού, από τους ασυμπτωματικούς.

"Θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων από τις επιστροφές των διακοπών. Ομως, υπάρχουν πολλά άτομα που ενώ εμφανίζουν συμπτωματολογία, δεν υποβάλλονται σε τεστ όχι μόνον για οικονομικούς λόγους, αλλά και επειδή φοβούνται τον κοινωνικό στιγματισμό. Τα τεστ είναι όμως αναγκαία όχι μόνον για την ακριβή καταγραφή των κρουσμάτων, αλλά και διότι θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η θεραπεία, όπως και η ιχνηλάτηση άλλων κρουσμάτων στην κοινότητα", υπογράμμισε ο κ Λαζανάς.

Και πρόσθεσε: "Δεν γίνεται να τα έχουμε όλα. Δηλαδή, και η οικονομία να μην εκτροχιαστεί και να προφυλαχθεί η Δημόσια Υγεία από τον κορωνοιό".

 

Lockdown

Ο κ. Λαζανάς τάχθηκε για μία ακόμη φορά υπέρ της γενικευμένης χρήσης μάσκας, απέκλεισε νέο, καθολικό lockdown και προανήγγειλε συνάντηση με την υπουργό Παιδείας ενόψει επαναλειτουργίας των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου.

"Δεν θα εφαρμοστούν καθολικά νέα μέτρα, αλλά μόνον σε τοπικό επίπεδο και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε περιοχής. Οφείλουμε να καταλάβουμε ότι χρειάζεται η γενίκευση της χρήσης μάσκας ακόμη και σε ανοιχτές συναθροίσεις. Την Πέμπτη θα έχουμε συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας για να οριστικοποιηθούν τα μέτρα για τη νέα σχολική χρονιά", είπε ο γνωστός λοιμωξιολόγος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η μοναξιά αυξάνει τον κίνδυνο θνητότητας σε επιζώντες από καρκίνο
CoViD-19: Συχνότερη η απώλεια όσφρησης μετά από μόλυνση με παραλλαγή Άλφα
ΚEΘΕΑ Ήπειρος: Πρόγραμμα κατάρτισης ‘’Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά’’