Με 30 περιοχές της χώρας να έχουν επιβεβαιωμένες λοιμώξεις από κορωνοϊό και την Αττική να εμφανίζει ήδη περισσότερα από 1.000 κρούσματα, κυλούν οι μέρες του Αυγούστου.

Η επιδείνωση της εικόνας είναι ξεκάθαρη: Ολόκληρο τον Ιούλιο είχαν καταγραφεί 1.045 κρούσματα, ενώ στο πρώτο 20ήμερο του Αυγούστου έχουν ήδη ανακοινωθεί 3.347!

Όπως προκύπτει από τον παρακάτω πίνακα, Αττική και Θεσσαλονίκη έχουν την πρωτιά σε αριθμό, με 1.899 νέες λοιμώξεις (1.055 η Αττική και 844 η Θεσσαλονίκη).

Αξιοσημείωτα είναι και τα εισαγόμενα κρούσματα (473), ενώ στις περιοχές με τριψήφιο αριθμό νέων λοιμώξεων περιλαμβάνονται η Χαλκιδική (115) και η Λάρισα (108).

Χωρίς κανένα κρούσμα είναι η Φωκίδα, η Θάσος και η Ιθάκη, παρότι το σύστημα με το οποίο γίνεται γνωστή η γεωγραφική κατανομή, δεν επιτρέπει πάντα τις συγκρίσεις.

Από 1 μόλις κρούσμα έχουν οι περιοχές Άρτα, Ικαρία, Λευκάδα και Σάμος, ενώ από 2 έχουν τα Γρεβενά, το Λασίθι και η Ρόδος.

Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 40 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών).

Από τις 269 νέες λοιμώξεις που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, 250 είναι εγχώριες και οι 22 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό τον Αύγουστο

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]