Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συμμετείχε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη ομολόγων του χωρών των δυτικών Βαλκανίων, Βουλγαρίας και Ελλάδας, σχετικά με την Covid-19.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε από ελληνικής πλευράς και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος.

Ο κ. Κικίλιας συνεχάρη τους ομολόγους του για την προσπάθειά αντιμετώπισης της πανδημίας και επισήμανε ότι μετά το άνοιγμα της οικονομίας και του τουρισμού, η περιοχή αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις.

Τόνισε ότι πρωταρχικό μέλημα της ελληνικής Κυβέρνησης είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της Δημόσιας Υγείας. Παρουσίασε το ελληνικό μοντέλο διαχείρισης της κρίσης που στηρίζεται στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου, το οποίο συνεδριάζει καθημερινά, αναλύει τα επιστημονικά δεδομένα και εισηγείται στην Κυβέρνηση.

Στάθηκε στις πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, λέγοντας ότι ενίσχυσε με περισσότερες από 6.000 προσλήψεις το ΕΣΥ, διπλασίασε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τις κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας,, εξασφάλισε επαρκή μέσα ατομικής προστασίας και 15πλασίασε από την αρχή της πανδημίας τον αριθμό των μοριακών ελέγχων που διεξάγονται καθημερινά στη χώρα.

Ιχνηλάτηση

Έκανε δε, ιδιαίτερη αναφορά στην εξαντλητική ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που γίνεται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και την Πολιτική Προστασία και έχει φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ευχήθηκε στους ομολόγους του καλή επιτυχία στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται, καθώς ο συνδυασμός της Covid με τη γρίπη αναμένεται να δοκιμάσει τα συστήματα Υγείας παγκοσμίως.

Τόνισε ταυτόχρονα, ότι τα νέα από την επιστημονική έρευνα είναι ενθαρρυντικά και δίνουν ελπίδα, καθώς όπως όλα δείχνουν η κυκλοφορία ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου απέχει μόλις λίγους μήνες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο