To Ινστιτούτο Robert Koch στην Γερμανία υπολογίζει ότι θα βρεθεί στις αρχές του ερχόμενου έτους εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Αυτό αναφέρει πρόσφατο πληροφοριακό δελτίο του.

Σύμφωνα με επίκαιρα νέα δεδομένα, όπως αναφέρεται, αναμένεται στις αρχές του 2021 να επιτραπεί η κυκλοφορία ενός ή περισσότερων εμβολίων κατά της Covid-19 στην ΕΕ.

Πρέπει όμως να ληφθεί υπόψιν ότι δεν ότι δεν θα υπάρξει επαρκής αριθμός εμβολίων για όλο τον πληθυσμό. Για τον λόγο αυτό, όπως αναφέρεται, η αρμόδια επιτροπή εμβολίων θα  πρέπει να επεξεργαστεί σχέδιο για την καλύτερη χρήση των διαθέσιμων αποθεμάτων.  

Αυτό θα γίνει εφικτό με την προτεραιότητα, η οποία θα συμβάλλει αποτελεσματικά ώστε να αποφευχθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο βαριές νοσήσεις και θανατοφόρα περιστατικά.

Το ινστιτούτο Robert Koch κατέγραψε από την αρχή της επιδημίας συνολικά 237.936 μολύνσεις στην Γερμανία, ανάμεσα στις οποίες και 9.285 θανάτους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κουραμπιέδες, μελομακάρονα και μια αίσθηση ανεκπλήρωτου
Το πρώτο και μοναδικό βιο - ομοειδές φάρμακο για την πολλαπλή σκλήρυνση μπαίνει στις ΗΠΑ
Ι. Βαρδακαστάνης: Το αναπηρικό κίνημα συνεχίζει να αγωνίζεται και να διεκδικεί