Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ  προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής που διοργανώνει με θέμα "Η θρόμβωση μέσα από την Τέχνη".

Στόχος της έκθεσης είναι η δημιουργία μιας νέας ξεχωριστής οπτικής στην αντίληψη και στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που σχετίζονται με την υγεία και ειδικότερα με την φλεβική θρόμβωση, δεδομένου ότι η τέχνη είναι το καταλληλότερο και αμεσότερο μέσο να συμβάλει σε αυτόν τον σκοπό.

Η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση, έχει βρεθεί από μελέτες ότι, επηρεάζει 1 στους 5 ογκολογικούς ασθενείς και αυτό θέλουμε να γίνει γνωστό και αντιληπτό δια μέσου της έκθεσης στο ευρύ κοινό.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες διαθέτουν εθελοντικά τα έργα τους για την διοργάνωση της έκθεση. Μετά το πέρας της έκθεσης, όλα τα έργα θα διατεθούν σε φορείς Υγείας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 19:00, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Λόγω των συνθηκών COVID-19 και έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια όλων μας, δεν θα σταλεί ανοιχτή πρόσκληση στο κοινό την ημέρα των εγκαινίων καθώς η εκδήλωση θα λάβει χώρα με συγκεκριμένο αριθμό παρευρισκομένων κατόπιν προσκλήσεως.

Υποστηρικτές της εν λόγω έκθεσης είναι ο Δήμος Πειραιά, ο ΟΠΑΝ - Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.