Ο νέος κορωνοϊός και τα αντισώματα που τον πολεμούν μπορεί να βρίσκονται ταυτόχρονα στον οργανισμό των παιδιών, ανακάλυψαν με έκπληξη, ερευνητές.

Η Dr. Burak Bahar, του Children's National Hospital in Washington, δήλωσε ότι στην περίπτωση των περισσότερων ιών, όταν αρχίζει η ανίχνευση αντισωμάτων δεν εντοπίζεται πια ο ιός. Αλλά στην περίπτωση της COVID-19 βλέπουμε συνύπαρξη των δυο.

Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά διατηρούν ακόμα την πιθανότητα μετάδοσης.

Στην έρευνα, περιλήφθηκαν  6.300 παιδιά που  εξετάστηκαν για το νέο κορωνοϊό και 215 ασθενείς που εξετάστηκαν για αντισώματα.

Από τους ασθενείς, 33 εξετάστηκαν για ιό και αντισώματα. Εννέα είχαν αντισώματα και στη συνέχεια ήταν θετικοί στον SARS-CoV-2

Ο διάμεσος χρόνος μέχρι να μη μπορεί πλέον να ανιχνευτεί ο ιός ήταν 25 ημέρες- μισοί χρειάζονταν δηλαδή περισσότερο χρόνο και οι υπόλοιποι λιγότερο.

Ο διάμεσος χρόνος για την εμφάνιση αντισωμάτων ήταν 18 ημέρες και για να φτάσουν σε επαρκή επίπεδα ουδετεροποιημένων αντισωμάτων ήταν 36 ημέρες.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι παιδιά 6 έως 15 ετών χρειάζονταν περισσότερο χρόνο να αποβάλλουν τον ιό από το σώμα τους έναντι ασθενών 16 έως 22 ετών. Τα κορίτσια 6 ως  15 ετών χρειάστηκαν  περισσότερο χρόνο από τα αγόρια να αποβάλλουν τον ιό.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of Pediatrics.

 

Πηγές:
Journal of Pediatrics.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
19 Μαΐου 2024: Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ
Συμβουλές αυτοφροντίδας που θα κάνουν τη διαφορά