Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca ανακοίνωσε την Τρίτη ότι «σταμάτησε εθελοντικά» μια τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή του εμβολίου κατά της Covid-19  όταν ένας εθελοντής παρουσίασε ανεξήγητη νόσο.

Η εταιρεία, η οποία αναπτύσσει το εμβόλιο παράλληλα με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είναι πρωτοπόρος στον παγκόσμιο αγώνα για το εμβόλιο κατά της Covid-19.

"Ως μέρος των συνεχιζόμενων τυχαιοποιημένων, ελεγχόμενων παγκόσμιων δοκιμών του εμβολίου  ενεργοποιήθηκε η τυπική διαδικασία αναθεώρησης και θέσαμε παύση εθελοντικά για να επιτρέψουμε την αναθεώρηση των δεδομένων ασφαλείας του από μια ανεξάρτητη επιτροπή", δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

"Πρόκειται για μια ρουτίνα  που πρέπει να συμβεί όποτε υπάρχει δυνητικά ανεξήγητη ασθένεια σε μία από τις δοκιμές, ενώ διερευνάται, διασφαλίζοντας ότι διατηρούμε την ακεραιότητα των δοκιμών."

"Εργαζόμαστε για να επισπεύσουμε την αναθεώρηση του μεμονωμένου συμβάντος ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τυχόν πιθανές επιπτώσεις στο χρονοδιάγραμμα της δοκιμής", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

 Ωστόσο δεν έγινε σαφές πού ήταν ο ασθενής ή η φύση και τη σοβαρότητα της ασθένειάς του.

Πηγές:
ndtv.com

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD