Nέα φορητή συσκευή μαγνητικής τομογραφίας εντόπισε συγκεκριμένες εγκεφαλικές ανωμαλίες σε 29 από 30 ασθενείς που εισήχθησαν σε ΜΕΘ του Yale New Haven Hospital με συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου και  νευρολογικές διαταραχές.

Η έρευνα είναι η πρώτη γνωστή προσπάθεια χρήσης φορητής συσκευής μαγνητικής τομογραφίας, που θα παρέχει άμεση διάγνωση σους γιατρούς σε σχεδόν οποιοδήποτε περιβάλλον με standard παροχή ρεύματος.

Με το φορητό μηχάνημα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ενδείξεις ισχαιμικού επεισοδίου, αιμορραγικού επεισοδίου, υπαραχνοειδούς αιμορραγίας. εγκεφαλικού τραυματισμού και όγκων εγκεφάλου σε ασθενείς με νευρολογικά συμπτώματα.

Οι ερευνητές του Yale χρησιμοποίησαν τη φορητή συσκευή για να εξετάσουν 20 ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα  COVID-19.

Πολλοί από τους ασθενείς ήταν πολύ άρρωστοι ώστε να μετακινηθούν σε αίθουσα μαγνητικής τομογραφίας για νευρολογική διάγνωση.

Η νέα συσκευή αναπτύχθηκε σε συνεργασία επιστημόνων του Yale και της Hyperfine.

Η φορητή συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από γιατρούς σε φτωχές χώρες, αγροτικές περιοχές ή ακόμα και ασθενοφόρα, για να διαχωρίζει τα συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου. Το κόστος αναμένεται να είναι χαμηλότερο από τα παραδοσιακά μηχανήματα μαγνητικής τομογραφίας.

Η Hyperfine έλαβε έγκριση από τον FDA για χρήση της πρωτότυπης  συσκευής.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο JAMA Neurology.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο