Ο Δήμος Αθηναίων και ο Δήμος Πειραιά, βρίσκονται στο επίκεντρο των μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο, στο πλαίσιο αποτροπής της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Την ώρα που η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων τηλεδιασκέπεται, προκειμένου να εισηγηθεί μέτρα στον Πρωθυπουργό, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας σχεδιάζουν την υλοποίηση και προσδιορίζουν τις εστίες υπερμετάδοσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα περισσότερα κρούσματα αφορούν το κέντρο Αθήνας και Πειραιά, όπου αναμένεται να υπάρξουν παρεμβάσεις εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ενδεικτικό της εικόνας είναι πως, από την αρχή του μήνα, έχουν καταγραφεί συνολικά στην Αττική 1.315 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό.

Περιοχή με υψηλό αριθμό κρουσμάτων ήταν και η Κηφισιά, κυρίως το διάστημα που αφορούσε την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αποκλείεται το τοπικό lockdown, καθώς τα μέτρα θα είναι στοχευμένα σε σημεία όπου ο ιός μεταδίδεται με μεγαλύτερη ένταση.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως τα μέτρα θα είναι οριζόντια και όχι ανά Δήμο, για καθαρά τεχνικούς λόγους, καθώς υπάρχουν δρόμοι που από τη μία πλευρά τους ανήκουν σε έναν Δήμο και από την άλλη σε άλλον.

Οι προτάσεις που συζητιούνται είναι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, μέτρα στις εκδηλώσεις, στα καφέ και στα καταστήματα εστίασης.

Μέτρα

Στις περιοχές που - μέχρι τώρα - έχουν εφαρμοστεί περιοριστικά μέτρα, αυτά προβλέπουν αναστολή εκδηλώσεων, απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 9 ατόμων, μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα.

Η διάρκεια των μέτρων δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις δύο ή τρεις εβδομάδες. Το επόμενο διάστημα, ωστόσο, είναι πολύ κρίσιμο και θα αξιολογούνται και τα μέτρα που λαμβάνονται σε άλλες χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ισραήλ επιβλήθηκε νέο lockdown διάρκειας τριών εβδομάδων, έως και τις 9 Οκτωβρίου.

Δημ.Κ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα