Την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί ένα νέο lockdown για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά ΛΙνού.

Μιλώντας στον Αθήνα 9,84, η κ. Λινού εμφανίστηκε ανήσυχη για τον αριθμό των κρουσμάτων και την "τεράστια", όπως είπε χαρακτηριστικά, διασπορά του ιού σε όλη την Επικράτεια.

Εκτίμησε, μάλιστα, πως αν συνεχιστεί αυτή η αυξητική τάση, δεν θα επαρκούν οι ΜΕΘ, αλλά και το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό για να βοηθήσουν.

Ανέφερε πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα μειώσουν την αυξητική τάση, εφόσον εφαρμοστούν, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλές ακάλυπτες εστίες οι οποίες πρέπει να καλυφθούν.

Δεν έχουν ληφθεί μέτρα για μονάδες, για εστίες, όπου οι άνθρωποι εξ ανάγκης συμβιώνουν.

Για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown δήλωσε: "Ελπίζω ότι δεν θα φτάσουμε. Πρέπει να προσέξουμε όλοι μας.Να εφαρμόζουμε τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, αλλά και να προχωράμε σαν μονάδες και σαν οικογένειες, ένα βήμα παραπέρα".

Αντιγριπικό

Για το αντιγριπικό εμβόλιο, είπε πως δεν υπάρχει επάρκεια για όλο τον πληθυσμό της χώρας.

Έχουμε παραγγείλει περίπου 5,5 εκατομμύρια δόσεις και είμαστε 12 εκατομμύρια άνθρωποι. Εκεί πρέπει να γίνουν δυο πράγματα: πρώτον να γίνει "πλύση εγκεφάλου" στο ότι πρέπει ο κόσμος να εμβολιαστεί και όταν δούμε ότι πρόκειται να εμβολιαστεί πάνω απο το 50% του πληθυσμού,να γίνουν μεγαλύτερες παραγγελίες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο