Το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα νέο lockdown μικρής διάρκειας στην Αττική, τις επόμενες 10 έως 15 μέρες, άφησε ανοικτό ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής τόνισε πως - εάν τα σημερινά μέτρα δεν αποδώσουν - το επόμενο βήμα είναι οι περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για ενδεχόμενο lockdown, σημείωσε πως σε μία επιδημία ισχύει το ''ποτέ μη λες ποτέ''.

Τόνισε πως η ανοδική τάση της επιδημίας είναι πολύ έντονη και αυτό φαίνεται κυρίως στις διασωληνώσεις. Αν αφήσουμε - είπε - αυτή την κατάσταση να συνεχίζεται χωρίς δραστικά μέτρα, τότε θα πιεστεί πολύ το σύστημα Υγείας. Δεν θέλουμε να ξεφύγει η επιδημία.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα δώσει 10 με 15 μέρες στα μέτρα να αποδώσουν και στη συνέχεια θα εισηγηθεί νέο lockdown "μικρότερης διάρκειας".

"Απευθύνω έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια. Είναι ο καιρός για να το κάνουμε, όχι για να είμαστε χαλαροί. Τα πράγματα σοβαρεύουν", υπογράμμισε ο κ. Σύψας.

Σχολεία

Για τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία και είπε:

"Το κυρίως πρόβλημα είναι οι καθηγητές. Αυτή είναι η ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο λόγω κίνησης στα ΜΜΜ. Ερευνες από την Αγγλία έδειξαν ότι οι εκπαιδευτικοί είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Υπάρχει, ωστόσο, σαφές πρωτόκολλο διαχείρισης κρουσμάτων κορωνοϊού.

Τα σχολεία θα είναι τα τελευταία που θα κλείσουν, θέλουμε να συνεχίσουν να λειτουργούν. Γι’ αυτό πρέπει καθηγητές και μαθητές να τηρούν τα μέτρα".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο